Tri meseca živeo na aerodromu u Čikagu: Plašio se da ode kući zbog korone, otkrili ga slučajno

Muškarac je 19. oktobra stigao letom iz Los Anđelesa na aerodrom u Čikagu. Skoro tri meseca kasnije, u subotu, njemu su se obratila dvojica zaposlenih u "United Airlanes"

  • 0
Aerodrom u Čikagu, Čikago, O'Hare International airport Foto: Shutterstock

Jedan čovek je tri meseca živeo u jednom delu Međunarodnog aerodroma u Čikagu, a policiji je kao razlog naveo da se previše plaši korona virusa te zbog toga ne ide kući u Los Anđeles. Aditja Sajn (36) je uhapšen tokom vikenda i optužen za krivični prekršaj jer se kretao u zabranjenom području aerodroma, prenosi "Chicago Tribune".

On je takođe optužen i za krađu.

Prema tvrdnjama zvaničnika, muškarac je 19. oktobra stigao letom iz Los Anđelesa na aerodrom u Čikagu. Skoro tri meseca kasnije, u subotu, njemu su se obratila dvojica zaposlenih u "United Airlanes" tražeći od njega dokumenta. Sajn im je navodno pokazao aerodromsku legitimaciju za koju je njen vlasnik, jedan od čelnih ljudi na aerodromu, prijavio da je nestala 26. oktobra.

Pomoćnica državnog tužioca Katlin Hagerti rekla je sudiji orkuga Kuk Suzan Ortiz da su drugi putnici davali hranu Sajnu, koji nema kriminalni dosije. On je navodno pronašao značku na aerodromu, a plašio se da zbog "kovida-19 ide kući".

Nakon što je pronađen, zaposleni su pozvali policiju, a on je priveden u subotu ujutru.

Sajn inače radi u ugostiteljstvu, nezaposlen je i živi sa cimerima. Određena mu je kaucija od 1.000 dolara, a ukoliko je položi, biće mu zabranjen ulazak na aerodrom.

- Iak je ovaj incident i dalje pod istragom, uspeli smo da utvrdimo da ovaj gospodin nije predstavljao bezbednosni rizik za aerodrom ili putnike. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima za sprovođenje zakona - reklo je Odeljenje vazduhoploplovstva Čikaga (CDA).

Video: Prevarant hara autoputem u blizini aerodroma Nikola Tesla sa pričom da je zaboravio novčanik

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA