Naučnici iz Vuhana priznali da su ih ujeli slepi miševi dve godine pre pandemije?

Jedan istraživač sa Instituta za virurologiju u Vuhanu je rekao da su zubi jedne životinje prošli kroz njegove gumene rukavice "poput igle"

  • 6
Vuhan slepi miš

Printscreen/CCTV

Od trenutka kada je svet zakoračio u pandemiju, nagađa se poreklo novog virusa, a svet je često upirao prstom u Vuhan, odakle je zaraza navodno i potekla. Na mrežama se sada širi i snimak od pre nekoliko godina na kom naučnici iz laboratorije u Vuhanu navodno priznaju su da su ujedani tokom procesa sakupljanja uzoraka u pećinama koje su dom za slepe miševe zaražene korona virusom.

Jedan istraživač sa Instituta za virurologiju u Vuhanu je rekao da su zubi jedne životinje prošli kroz njegove gumene rukavice "poput igle".

To je sve prikazano na snimku kineske TV ekipe emitovanom još 2017. godine. Na njemu se vidi osoblje ove ustanove kako rukuje životinjama bez rukavica i na "živim virusima" bez maski, očigledno kršeći stroga sigurnosna pravila Svetske zdravstvene organizacije, prenosi "Sun".

Jedan muškarac onda govori kako ga je slepi miš ujeo i da je to "bio kao ubod igle", te je prikazana i njegova ruka koja je na nekim mestima blago otekla. Narator u tom trenutku govori da je moguće da je životinja u tom trenutku nosila neki soj virusa.

Na snimku je prikazana i Ši Žengli poznata i kao "Žena slepi miš" kako sa svojim timom pokušava da dođe do novih otkrića u vezi sa SARS virusom. Naučnici u tom delu nose zaštitna odela i rukavice, ali su njihove ruke gole. U jednom trenutku se vidi i kako jedan od naučnika drži slepog miša golim rukama.

Da podsetimo, veruje se da poreklo korona virusa seže do slepih miševa, odnosno da su oni potencijalni izvor.

Video: Bili su epicentar korona virusa, a sad đipaju po klubovima: Kako se dočekuje Nova godina u Vuhanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA