Navaljni poslat u ozloglašeni pritvorski centar: U izolaciji je

Navaljni je uhapšen u nedelju na aerodromu "Šermenjevo" u Moskvi odmah po povratku iz Nemačke

  • 10
Aleksej Navaljni Rusija pritvor Foto: Tanjug/AP

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni smešten je u ćeliju moskovskog ozloglašenog pritvorskog centra "Matrosskaxa Tishina" nakon što mu je određen pritvor do 30 dana nakon, piše "Radio slobodna Evropa".

Navaljni je, da podsetimo, uhapšen u nedelju na aerodromu "Šermenjevo" u Moskvi odmah po povratku iz Nemačke gde se lečio prethodnih nekoliko meseci posle navodnog trovanja.

Aleksej Melnikov, sekretar grupe za ljudska prava Javne posmatračke komisije, napisao je na Telegramu da je posetio Navaljnog, te da se on nalazi izolovan u trokrevetnoj ćeliji gde je zapravo u karantinu zbog epidemije korona virusa, a pošto je stigao iz inostranstva.

Melnikov navodi da se Navaljni zahvalio svojim pristalicama i da je srećan što se vratio u Rusiju. Tvrdi da osoblje pritvorskog centra ne vrši pritisak nad njim.

Da podsetimo, Moskovski sud je juče odredio zadržavanje Navaljnog do 15. februara, a očekuje se da će drugi sud 2. februara odlučivati o tome da li će uslovna kazna od tri i po godine biti pretvorena u zatvorsku.

Zatvaranje Navaljnog je izazvalo negodovanje u celom svetu i međunarodne pozive da on bude pušten na slobodu. On je pozvao ljude da izađu na ulice.

Video: Navaljni priveden na aerodormu Šeremetjevo u Moskvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gent

    19. januar 2021 | 11:05

    Slabo je to za kriminalca tog tipa.

  • Toma

    19. januar 2021 | 11:32

    Kako je čovek mogao da se odazove pozivu kad je bio na lečenju i nemačkoj.

  • Milvas

    19. januar 2021 | 13:56

    Лечили га Немци осведочени пријатељи Русије, Србије и свеколиког православља.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA