Deca plivala za Časni krst na -56 stepeni Celzijusa: Za njih nema zime, ali su fotke da se smrzneš

Da li je ovo normalno?

  • 10
Plivanje za Časni krst, Sibir, Jakutsk Foto: Tanjug/AP

Tradicionalno plivanje za Časni krst održano je u brojnim zemljama sveta uprkos pandemiji korona virusa. Doduše, u mnogim zemljama, baš kao i u Srbiji, bio je ograničen broj plivača, a i brojne lokacije gde se tradicionalno pliva su bile "zatvorene".

Mnogi su odustali od plivanja zbog niskih temperatura, međutim, u Jakutsku u Rusiji su u vodu pohrlila i deca, ne mareći što je napolju čak minus 56 stepeni!

Iako su mališani u glavnom gradu ruske Jakutske republike već danima zatvoreni u kućama i ne idu u školu zbog zime, to ih nije sprečilo da sa roditeljima zaplivaju za Časni krst. Neki su bili toliko hrabri da su u ledenu vodu zaronili sami uz blagoslov lokalnog sveštenika.

Podsetimo, temperatura u Jakutiji, prema saopštenju meteorologa, ruši desetogodišnje rekorde - već nekoliko dana beleži se minus 50 stepeni Celzijusa.

Jakutsk, koji se nalazi na reci Lena u istočnom Sibiru, važi za najhladnji grad na svetu.

Video: Plivanje za Časni krst uz epidemiološke mere: Tužnije Bogojavljanje samo u ratu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dachoni

    19. januar 2021 | 13:28

    Moj pokojni otac me od malena učio da se tuširam i kupam koliko god mogu da izdržim hladnom vodom. S početka je to bila mlaka voda, i organizam mi se privikao na sve hladniju. U vojsci mi je ta navika i te kako koristila. Imam 43 godine, kupam se sa skoro skroz hladnom vodom, savršenog sam zdravlja i treniram 3 puta nedeljno. Ali zato sa ženom ne mogu da izađem na kraj kad tu naviku želim da prenesem na našu decu. Ona je od malena zaplašena promajom i hladnoćom. Doduše, stariji sin je i počeo da me sluša, ali ćerka je ista majka, kad uđem u kupatilo posle nje, kao u saunu da sam ušao.

  • Vuki

    19. januar 2021 | 14:09

    Bravo za Rusku braću!

  • Тара

    19. januar 2021 | 14:23

    Децо нека сте благословени.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA