≫ 

Javila se Hilari Klinton: Tvrdi da se na dan haosa Tramp čuo sa Putinom, traži telefonske zapise

U razgovoru sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi u jednom podkastu, Klinton je rekla da bi bilo interesantno proveriti Trampove telefonske zapise

  • 23
Vladimir Putin Donald Tramp Osaka G20 Foto: Tanjug/AP

Bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton tvrdi da se predsednik Donald Tramp na dan haosa na Kapitol Hilu čuo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da bi volela da vidi te telefonske zapise.

U razgovoru sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi u jednom podkastu, Klinton je rekla da bi bilo interesantno proveriti Trampove telefonske zapise kako bi se utvrdilo da li je bio na vezi sa Putinom dok je Kapitol bio pod opsadom, prenosi "Daily Mail".

Klinton, koja je izgubila na predsedničkim izborima 2016. upravo od Trampa, kaže da njen bivši rival "omalovažava demokratiju, ali da prava istina možda nikada neće biti poznata".

Tvrdi da je predsedik "imao druge agende" dok je bio u Beloj kući i da se nada da će jednog dana postati jasno ko je "vukao konce".

- Mnogo smo naučili o nešem sistemu vladavine tokom poslednje četiri godine sa predsednikom koji prezire demokratiju i, kao što ste već mnogo puta rekli, ima i druge ciljeve. Koji su oni, mislim da još ne znamo. Nadam se da ćemo kroz istoriju saznati sa kim se povezao, ko vuče konce. Volela bih da vidim njegove telefonske zapise da utvrdimo da li je razgovarao sa Putinom onog dana kada su pobunjenici napali naš Kapitol. Ali, sada znamo da ne samo on, već i njegovi pomagači, članovi kulta, isto tako ne poštuju demokratiju - rekla je ona.

Hilari Klinton Foto: Tanjug/AP

Potom je upitala Pelosi da li smatra da bi trebalo oformiti komisiju kao posle napada 11. septembra kako bi se istražilo šta je dovelo do smrtonosnih demonstracija 6. januara u kojima je život izgubilo pet osoba.

- Ne znam šta Putin ima o njemu politički, finansijski ili lično, ali ono što se dogodilo prošle nedelje je bio poklon za Putina, jer Putin želi da potceni demokratiju u našoj zemlji i u celom svetu. A ti ljudi, možda to ni ne znaju, su Putinove marionete. Oni su radili Putinov posao kada su to radili na podsticaj predsednika SAD. Tako da da, treba da imamo komisiju i postoji jaka podrška Kongresa za to - navela je Pelosi.

Da podsetimo, Tramp je na funkciji još svega jedan dan. Demokrata Džo Bajden će sutra položiti zakletvu i tako postati 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država.

Video: Oproštajni govor Melanije Tramp: Protekle četiri godine bile su nezaboravne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA