≫ 

Kristina i njen novi muž uhapšeni zbog porodičnog nasilja: Dečaka stalno tukli, spasla ga konobarica

Radnica restorana u Orlandu primetila modrice na dečakovom licu, iako je nosio masku. Ubrzo je pozvala policiju

  • 5
Timoti Vilson i Kristin Svon

Foto: Orlando Police

Jedna konobarica iz Orlanda spasla je dečaka (11) koji je bio žrtva porodičnog nasilja i uspela je da ga izvuče iz "kandži monstruma".

Flavine Karvalho primetila je 31. decembra prošle godine porodicu koja je došla u restoran gde radi na ručak, ali je ubrzo shvatila da sa dečakom nešto nije uredu. Malo bolje ga je pogledala i uočila da dete ima modrice po telu.

- Dečak je imao naočare i masku, čak i kapuljaču, ali sam i dalje mogla da vidim povrede na njegovom licu. Prvo sam primetila ogrebotinu između obrva, a potom i podlive - rekla je Karvalho.

U šoku je gledala dete, a potom je počela da broji modrice koje je mališan imao i po rukama. Njene sumnje da je dete verovatno žrtva porodičnog nasilja, potvrdila je kada je prišla stolu i uvidela da roditelji ne dozvoljavaju dečaku da naruči.

- Sa njima je bila i devojčica, ona je uredno naručila obrok i svi su jeli za stolom, samo on nije jeo ništa - rekla je Karvalho.

 

Kada se vratila da pita da li je sve kako treba, očuh Timoti Vilson je sa osmehom rekao da će "mali jesti kod kuće".

Konobarica je brzo morala da osmisli način da pomogne detetu, ali nije mogla da pozove policiju na osnovu svoje pretpostavke. Zato je mudro, da roditelji ne vide, na blokčetu gde piše porudžbine napisala: "Da li ti je potrebna pomoć?" i okrenula blokče tako da samo dečak vidi. Ubrzo su razmenili poglede i mališan je prvo zažmurio a onda sramežljivo klimnuo glavom.

Flavine se tada konsultovala sa šefom i doneli su odluku da pozovu policiju. Tokom ispitivanja mališan je rekao da su ga majka i očuh vezivali, neretko i naopačke, a potom bi ga tukli štapom ili metlom.

Dečak je inspektorima rekao i da bi mu očuh često branio da jede, te da ga je stalno maltretirao. Dete je odmah izmešteno iz porodice, a nakon istrage, policija je uhapsila Vilsona i dečakovu majku Kristinu Svon.

Ono što je zanimljivo u celom slučaju jeste to da se Flavine kobnog dana zadesila na poslu sasvim slučajno. Ona je imala slobodan dan, ali su je u poslednjem trenutku zvali da dođe da radi, jer se kolega razboleo.

Kako su saopštili iz policije u Orlandu, Centar za socijalni rad preuzeo je brigu i nad četvorogodišnjom devojčicom, dečakovom polusestrom. Prilikom pregleda nije ustanovljeno da je dete trpelo nasilje.

S druge strane, kod dečaka su pronađene brojne povrede, a konstatovano je da ima 10 kilograma manje nego što je to normalno u njegovom uzrastu. Dečakovo telo bilo je puno modrica, i onih svežih, ali i podliva koji su zaceljivali.

Mališan je u suzama ispričao da su ga majka i očuh mučili na Božić govoreći da im je Deda Mraz rekao da moraju da ga kazne. Vezali su ga za stolicu, sa rukama iza leđa, a kaišem su mu vezali noge i ostavili ga da se "sam oslobodi". Neretko bi ga očuh primoravao da radi sklekove po pola sata, a ukoliko mališan ne bi mogao da ih uradi, krvnički bi ga tukao.

Protiv Vilsona je podneta krivična prijava za fizičko zlostavljanje maloletnog lica, dok se Kristina tereti za zanemarivanje.

Video: Poznate ličnosti koje su preživele zlostavljanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ovo majka???

    20. januar 2021 | 07:00

    Za ocuha me nista i ne cudi, kada vidim da je majka mogla da jede, a dete da gleda. Zatvoriti ih oboje i drzati na suvom, budjavom hlebu i vodi do kraja zivota, u samici, da osete sta je patnja. Decaku zelim da nadje porodicu koja ce ga voleti i pruziti mu svu ljubav i paznju koju zasluzuje, a koju do sada nije osetio, da odraste u zdravog i dobrog coveka i bude dobar otac svojoj deci.

  • Fuj!

    20. januar 2021 | 06:50

    Ovima se po izrazu lica, na prvi pogled, vidi da su monstrumi. Jadan decak, kako mi ga je zao! Da nije bilo ove zene, ko zna kako bi zavrsio.

  • Uh...

    20. januar 2021 | 06:46

    Ovako nesto kada procitam, krv mi jurne u glavu, da se bojim da se ne slogiram!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA