≫ 

Oproštajni govor Trampa: "Ponosan sam što nisam pokrenuo nove ratove"

- Uhvatio sam se u koštac sa teškim bitkama i borbama i najtežim izborima - kazao je Tramp

  • 27
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Odlazeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio se danas javnosti oproštajnim govorom.

- Uhvatio sam se u koštac sa teškim bitkama i borbama i najtežim izborima, jer ste me zbog toga izabrali - kazao je Tramp tokom govora.

- Obnovili smo naše saveznike i okupili nacije sveta da se usprotive Kini kao što to nikada do sada nije učinjeno - objasnio je on.

- Kao rezultat naše hrabre diplomatije i principijelnog realizma, uspeli smo da postignemo seriju istorijskih mirovnih sporazuma na Srednjem istoku. To predstavlja novu zoru za Srednji Istok i da vraćamo naše vojnike kući... Posebno sam ponosan što sam prvi predsednik u nekoliko decenija koji nije pokrenuo nijedan novi rat - dodao je Tramp, a prenosi "Sputnik".

Tokom govora osudio je nasilje tokom upada demonstranata 6. januara u Kapitol Hil.

- Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na Kapitol. Političko nasilje je napad na sve ono što cenimo kao Amerikanci, ono nikada neće biti tolerisano - objasnio je odlazeći predsednik.

- Sada, dok se spremam da prepustim moć novoj administraciji sutra u podne, želim da znate da je naš pokret koji smo pokrenuli je samo početak - istakao je Tramp.

"Najbolja ekonomija u istoriji sveta"

- Uradili smo ono šta smo došli da obavimo i još mnogo više - dodao je on.

Tramp je istakao da je njegova administracija povratila snagu Amerike u inostranstvu, ali i u toj zemlji. te da je "napravila najbolju ekonomiju u istoriji sveta".

- Pre svega, povratili smo svetu ideju da u Americi vlast odgovara naraodu. Povratili smo ideju da u Americi niko nije zaboravljen, jer svako znači i svako ima svoj glas - kazao je Tramp

On je dodao da se moli da će nova administracija na čelu sa Džoom Bajdenom imati uspeha u tome da "Amerika bude bezbedna i prosperitetna".

Video: Tramp konačno priznao poraz: Naše putovanje tek počinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K1

    19. januar 2021 | 22:05

    Zbog toga su te i pokrali i smenili sa Prestola..jedini fer igrac posle Kenedija..ziveo Tramp 100 god.💪💪

  • M

    19. januar 2021 | 22:36

    Hvala ti na svemu Donalde! Ostaces upamcen kao najbolji Predsednik posle Kenedija. Istorija ce pokazati koliko su bili u krivu svi koji su bili protiv tebe. Ovo nije poraz Trampa, ovo je poraz postenih ljudi, hriscana i postenih Amerikanaca kojima je dosta ratova po svetu. Hvala ti i na svemu sto ste ti i Grenel ucinili za Balkan, necemo to zaboraviti. Sa Demokratama pocinju kosmari iz 90tih, tek ce vreme pokazati kakav nam je prijatelj bio Tramp i Grenel i kakvu smo sansu propustili. God bless you Donald.

  • Gile

    19. januar 2021 | 22:43

    Živi bili predsedniče,vi ste jedini pravi a ujedno i najbolji predsednik SAD u istoriji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA