Neobičan prizor u indijskom selu: Sve vrvi od Kamalinih slika, od jutros svi trče u hram i mole se

U ovom selu će tokom čitavog dana služiti molitve za sreću i uspeh Kamale Haris

  • 0
Indija, inauguracija, proslava, Kamala Haris Foto: Tanjug/AP

Glavna tema danas u svetu jeste inauguracija novog predsednika SAD, Džozefa Bajdena. On će danas u Vašingtonu položiti zakletvu kao 46. predsednik Amerike, a svečana inauguracija počeće u 10.30 časova po lokalnom vremenu.

Svečanost obićno uživo prate stotine hiljada ljudi, ali ovog puta, što zbog pandemije, što zbog nedavnih nereda na Kapitolu, svečanost će biti mnogo skromnija.

I dok su u Vašingtonu na snazi nezapamćene bezbednosne mere, u jednom selu u dalekoj Indiji sve vrvi. Od ranog jutra pristiže hrana, tu su vatromet i prskalice, a sve to da bi meštani sela Tulasendrapuram proslavili to što će unuka njihove voljene meštanke danas postati potpredsednica SAD.

U rodnom selu babe Kamale Haris planiraju pravu feštu.

- Ponosni smo veoma što jedna Indijka postaje potpredsednica Amerike - kaže Anukampa Madhavasimhan (52), učiteljica u selu.

Ona podseća da je deda Kamale Haris živeo u Čenaju, gradu udaljenom na oko 200 kilometara od sela. Kaže i da je Kamalina majka rođena u Indiji i da je tu živela pre nego što je otišla u daleku Ameriku da studija na Univerzitetu u Kaliforniji. Tamo se udala za momka sa Jamajke, a ćerki su dali ime Kamala, što na Sanskritu znači cvet lotosa.

Uoči inauguracije meštani su se okupili u hramu da se pomole za Kamalu i njenu sreću. Širom sela dele cveće i slatkiše da počaste narod na ovaj, za njih, veliki dan.

Još od novembra na mnogim lokacijama u selu vise posteri sa likom Kamale Haris, a ljudi su uvereni da će ona jednom zagaziti u "predsedničke cipele".

- Ako u naredne četiri godine podrži Indiju, ona će biti predsednik - uveren je Manikandan (40), čovek koji već godinama prati njenu političku karijeru i u čijoj radnji ponosno na zidu drži kalendar na kojem su fotografije Kamele i Bajdena.

Tokom dana u selu će se održavati molitve za Kamalin uspeh, a da bi bili sigurni da će se to dogoditi, boginju Ajanar u koju veruju će kupati u mleku i kititi cvećem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA