Očaj Hrvata u Austriji: "Pobegao sam jer mi se kuća srušila u Hrvatskoj, a sada i ovde trese"

Državljani Hrvatske koji borave u Austriji veoma su uznemireni nakon što je jak zemljotres pogodio tu zemlju

  • 12
foto Pixabay foto Pixabay

Austriju je jutros oko 8.30 časova pogodio jak zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihteru. Epicentar je bio u blizini Admonta, na dubini od osam kilometara.

Ovakav potres može da izazove štetu na objektima, ali izveštaja o šteti i povređenima još nema. Međutim, građani su u panici jer je tlo jako drhtalo nekoliko sekundi.

Društvene mreže zatrpane su svedočenjima građana koji kažu da se nakon zaglušujuće tutnjave osetio snažan potres, koji im je pomerao stvari po kući i obarao posuđe.

Među tim komentarima uočavaju se i komentari državljana Hrvatske koji su pobegli u Austriju nakon razornog zemljotresa koji je Hrvatsku pogodio krajem decembra. Međutim, nisu uspeli da pobegnu od podrhtavanja tla.

- Prvo Hrvatska, sad i Austrija. Juče sam došao iz Hrvatske jer mi je kuća uništena u potresu, i sad se ovo dogodi. Nadam se da ste svi dobro... I za sve Hrvate, molim se za to da ovo prestane, to više nije normalno - napisao je jedan korisnik koji je u trenutku potresa bio u Lincu, na 77 kilometra od epicentra zemljotresa.

Uskoro je stigao odgovor od njegovih zemljaka, koji su i dalje na području Hrvatske. Jedan meštanin Klenovnika napisao je "da ništa nije osetio".

Jedna žena je rekla da je njena majka u šoku, jer je došla nedavno u Austriju kod njih iz Hrvatske, upravo da bi pobegla od podrhtavanja tla.

- Majka je došla iz Zagreba da pobegne od potresa, pa sad i ovde počelo da trese na 5 kilometara od nas - napisala je žena.

Koliko je potres bio snažan govori podatak da su i u Salcburgu osetili da drhti tlo, i to poprilično.

Podsetimo, u razornom potresu koji je 29. decembra pogodio područje Petrinja život je izgubilo sedam osoba. Mnoge kuće su uništene i više nisu za život.

Video: Dron pokazao svu katastrofu koju je napravio zemljotres u Petrinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб

    20. januar 2021 | 10:22

    Како нема бежања па на трактор као што сте Србе протерали А већ одавно многи су на месецу покуповали места за живот Спектар је широк само изволите

  • Cika Velja

    20. januar 2021 | 10:02

    Bezanje je razumna opcija ako znas da mozes pobeci,ali ovo je samo podsetnik da nam je Zemlja jedino utociste,i da sa nje bezanja nema!!!

  • Ima

    20. januar 2021 | 11:11

    Kako su srbi mogli da beze traktoru mozetei vi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA