Tajni snimak doktora iz Vuhana: Priznali da im je rečeno da lažu, znali su da je korona smrtonosna?

Medicinski stručnjaci iz Kine kažu u snimku da su odmah znali da se virus prenosi sa čoveka na čoveka

  • 8
Vuhan Kina doktori korona virus Printskrin: ITV

Kineski doktori navodno su tajno snimljeni kako priznaju da su znali koliko je novi korona virus opasan kada je počeo da pustoši Vuhan - ali kažu da im je rečeno da lažu o tome.

Medicinski stručnjaci u Vuhanu kažu da su za smrt od virusa znali već u decembru 2019. godine, dok je Kina tek sredinom januara prvi put obavestila SZO o smrtnom ishodu.

Takođe su shvatili da virus prelazi sa čoveka na čoveka, ali bolnicama je rečeno "da ne kažu istinu", dok su pozivi za otkazivanje proslave Lunarne Nove godine odbijeni jer su vlasti želele da predstave "harmonično i prosperitetno društvo".

Kina je 31. decembra 2019. godine obavestila SZO o 27 slučajeva tada nepoznate bolesti, bez smrtnih slučajeva sve do sredine januara.

Doktore je tajno snimio novinar, a jedan od njih je rekao da su ranije znali da je virus smrtonosan, prenosi Daily mail.

- Zapravo, krajem decembra ili početkom januara rođak jednog poznanika je umro od virusa. Mnogi od onih koji su živeli sa njim su se zarazili, uključujući i osobu koju znam - rekao je doktor.

SZO je 12. januara rekla da ne postoje "jasni dokazi o prenosu sa čoveka na čoveka", dodavši da je "uverena u kvalitet" kineskog odgovora.

Međutim, jedan od doktora je rekao da "su svi smatrali da nema sumnje u prenošenje sa čoveka na čoveka".

Prema rečima jednog stručnjaka, dokrorima koji su prisustvovali sastancima u bolnici rečeno je "da ne govore o pravoj prirodi zaraze".

- Znali smo da se virus prenosi sa čoveka na čoveka. Ali kada smo bili na sastancima, rečeno nam je da ne govorimo o tome. Lideri provincija rekli su bolnicama da ne govore istinu - dodao je on.

Novo svedočenje prikazano je sinoć u dokumentarcu ITV pod nazivom: "Outbreak: The Virus That Shook The World", a mnogi misle da je ovo još jedan dokaz da je Kina zataškavala epidemiju u početnim danima izbijanja, prenosi Daily mail.

Tajni snimak pojavio se u javnost nakon što je nezavisno telo koje podržava SZO u izveštaju reklo da su Peking i SZO bili previše spori u pokušaju da obuzdaju epidemiju.

Kina od početka negira sve optužbe u vezi sa prikrivanjem opasnosti epidemije i kasnom reakcijom.

Video: Bili su epicentar korona virusa, a sad đipaju po klubovima: Kako se dočekuje Nova godina u Vuhanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA KINI.

    20. januar 2021 | 23:09

    BRAVO 👏👏👏I SAD CEO SVET ZBOG KINESKIH LEKARA ISPAŠTA.KO ZNA KAKVU VAKCINU NAM POSLALI BOČICA SMRTI SRAM VAS BILO 🐒🐒🐒✍️🆗TO SU BRAĆA KINA I SRBIJA MRŠ

  • Boban

    21. januar 2021 | 04:38

    Vi još verujete u sve što vidite i čujete. Slušajte svoj razum i biće OK.!!!.

  • Djoka iz NY

    21. januar 2021 | 01:51

    Ma neće brat Si, evo čak nam i poslao vakcine da mu testiramo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA