Grčka počela da izdaje digitalni sertifikat o vakcinaciji, premijer objasnio čemu tačno služi

Micotakis je naveo da će sertifikat služiti za potvrdu zakonske vakcinacije, ali i za ličnu upotrebu građana

  • 0
Grčka policija korona Foto: Tanjug/AP

Grčka je počela da izdaje digitalni sertifikat o vakcinaciji protiv virusa korone, a grčki premijer Kirijakos Micotakis je izjavio da je reč o još jednoj grčkoj inovaciji.

Micotakis je na sastanku za sprovođenje nacionalnog plana Grčke za vakcinaciju, rekao da ta potvrda ne znači ograničenje, već dodatno olakšavanje za kretanje i putovanja, prenosi MIA.

On je naveo da će sertifikat služiti za potvrdu zakonske vakcinacije, ali i za ličnu upotrebu građana, te je još jednom ponovio svoj predlog Evropskoj uniji o jedinstvenom sertifikatu u skladu sa evropskim standardima.

- Nije reč o nikakvom ograničenju, već to će nam olakšati da se oslobodimo od restrikcija koje trenutno nam nameće kovid u putovanjima evropskih građana. To je nešto što će posebno značiti našem turizmu i perspektivi naše ekonomije, posebno uoči letnje sezone - rekao je Micotakis.

O predlogu Micotakisa za jedinstveni sertifikat sutra će se diskutovati na Samitu EU, a Micotakis je izrazio nadu da će se postiči dogovor o jedinstvenom sistemu za sertifikaciju.

Video: Članovi hrvatskog Kriznog štaba vakcinisani javno, osim ministra zdravlja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA