≫ 

Ljubav i "srce na terenu": Evo šta su Tramp i Melanija poručili u svom oproštajnom govoru

Tramp se u oproštajnom govoru pohvalio dostignućima. Rekao je da mu je bila velika čast da bude prvi čovek SAD. Opet je pominjao "kineski virus", ali i poručio građanima da ih voli

  • 2

Kraj jedne ere. Najkontroverzniji predsednik u istoriji SAD Donald Tramp i njegova supruga danas su oko 14 časova po našem vremenu napustili Belu kuću.

Oni su helikopterom odleteli u vazduhoplovnu bazu Endruz u Merilendu gde je Tramp održao svoj oproštajni govor.

Nakon izlaska iz Bele kuće Donald i Melanija su nadletali grad pre dolaska u bazu što nije običaj, jer to odlazeći predsednici čine tek kad novi predsednik položi zakletvu.

Po sletanju u bazu Trampa je dočekala ćerka Ivanka i ostali uži članovi porodice. Tramp je tražio da ga po sletanju sačeka muzika, a njega i Melaniju su dočekali gromoglasnim aplauzom, a ispaljeni su i plotuni Trampu u čast.

Tramp se svima zahvalio što su došli da ga isprate i poručio da ih voli.

- Ne shvatate koliko je ova porodica uradila za vas. Mogli su da žive mnogo drugačije, ali su se posvetili vama. Dosta smo postigli, naša prva dama je bila veoma divna, lepa i dostojanstvena i popularna među narodom - rekao je Tramp.

Donald i Melanija Tramp Foto: Tanjug/AP

Potom se i Melanija obratila okupljenima i poručila da joj je bila velika čast što je bila prva dama SAD.

- Hvala vam na svoj ljubavi i podršci, bićete u mojim mislima i molitvama. Bog blagoslovio vas, vaše porodice i ovu zemlju. Hvala vam - rekla je Melanija.

Tramp je tokom govora rekao da se nada da nova administracija neće povećati porez.

- Ali ako to urade, šta da vam kažem, rekao sam vam - rekao je Tramp ističući da je mnogo učinjeno za državu za njegovog mandata.

Smatra da ga je pandemija poremetila da se postignu još bolji rezultati.

- Udareni smo, kao i ceo svet, ali smo se opet izgradili i situacija na berzama je opet dobra - rekao je Tramp.

- Imamo najbolju zemlju i ekonomiju na svetu. Mnoge zemlje nisu pretrpele udarac pandemije i mnogo trpe. Mi smo dobili vakcine, razvili smo je za 9 meseci umesto za devet ili pet godina. Nekima je potrebno mnogo vremena da naprave vakcinu koju smo mi brzo napravili i to je ogroman uspeh i zato ćete u narednim mesecima videti dobre cifre. Reći ću da smo ostavili srce na terenu - rekao je Tramp.

On je poželeo sreću novoj administraciji, ne pominjujući direktno Bajdena.

- Uvek ću se boriti za vas. Ja ću gledati. Slušaću i reći ću vam da budućnost ove zemlje nikada nije bila bolja. Novoj administraciji želim veliku sreću i veliki uspeh. Mislim da će imati odličan uspeh. Oni imaju osnovu da urade nešto zaista spektakularno * dodao je Tramp.

Donald Tramp napuštanje baza Merilend Foto: Tanjug/AP

Odlazeći predsednik je rekao da ima još nešto da istakne.

- Postoji još mnogo toga što treba da se uradi, a to je da odamo poštovanje i ljubav svim ljudima koji su propatili zbog kineskog virusa. To je grozna stvar koja je ugrozila svet, a svi znamo odakle je došlo... Zato budite oprezni - rekao je Tramp.

Tramp se zahvalio Majku Pensu i Kongresu.

- Želim da se zahvalim svim divnim ljudima u Vašingtonu koji su nam pomogli da sve sprovedemo u delu. Hvala na svemu i vidimo se uskoro - rekao je Tramp za kraj.

Ono što je zanimljivo jeste da Tramp nijednom tokom svog govora nije pomenuo Bajdena. Prema nezvaničnim informacijama, njegovi savetnici su mu spremili govor u kojem se pominje nova administracija, ali je Tramp navodno taj govor odbacio pre polaska u bazu. Tada je, kako prenosi CNN, doneta odluka i da se uklone telepromteri iz baze, te je Tramp pričao iz glave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valentija

    20. januar 2021 | 15:36

    Zao mi samo sto Melanija vise nece biti prva dama. Ta pojava, ni jedna druga vise nece moci da je zaseni.

  • Melanija

    20. januar 2021 | 15:58

    ostaje i dalje prva DAMA🇺🇸 u nasim ♥️ 👏🇺🇸👏🇺🇸👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA