"Pobedničke pesme", pisma, skrivene poruke Trampa: Neobični trenuci koji su obeležili njegov odlazak

Trenuci koji su svima zapali za oko i po kojima će se pamtiti Trampov odlazak iz Bele kuće

  • 2
Donald Tramp Bela kuća napuštanje Foto: Tanjug/AP

Kao što ni njegova vladavina na mestu predsednika SAD nije bila obična, tako je i poslednji dan Donalda Trampa u Beloj kući obeležen brojnim neobičnim trenucima.

Tramp je danas napustio Vašington nekoliko sati pre inauguracije naslednika Džoa Bajdena, a ovo su neki od momenata koji su svima zapali za oko i po kojima će se ovaj prenos vlasti pamtiti.

Napuštanje Bele kuće

Tramp će ostati upamćen po tome što je iz Bele kuće izašao pre nego što mu se i zvanično završio mandat. Naime, on i prva dama Melanija Tramp napustili su predsedničku rezidenciju oko osam sati ujutru (14 po našem vremenu), a onda su se helikopterom provozali iznad Vašingtona. Sleteli su u vojnu bazu Endruz u Merilendu.

Novinarima je, pre nego što je ušao u helikopter, rekao da se "nada da će se videti uskoro".

Melanija se nije zahvalila osoblju Bele kuće

Prva dama Melanija Tramp nije se zahvalila članovima osoblja Bele kuće što je običaj, već je neko drugi pisao pisma umesto nje, prenose američki mediji.

Tramp u govoru nije spomenuo Bajdena

Američki predsednik Donald Tramp poželeo je novoj administraciji mnogo sreće, ali nije izričito pomenuo imenom novoizabranog predsednika Džoa Bajdena.

U poslednjem obraćanju kao predsednika SAD u vojnoj bazi Endruz, pre ulaska u avion za Floridu, Tramp je poželeo prisutnima da imaju dobar život.

- Vidimo se uskoro - rekao je Tramp, a prenosi CNN.

U kratkom obraćanju on je zahvalio svojoj porodici i poručio da će se "uvek boriti".

Istovremeno je poželeo administraciji sve najbolje.

- Mislim da će biti uspešni, imaju zalog da učine nešto spektakularno - rekao je Tramp.

Tramp nije dočekao Bajdena u Beloj kući, ali mu je ostavio pismo

Tramp je navodno ostavio pismo svom nasledniku u Beloj kući, prema osobi koja je upoznata sa ovim slučajem, prenosi CNN.

Šta piše u pismu za sada nije poznato.

Donald Tramp Melanija Tramp Bela kuća Foto: Tanjug/AP

Mediji prenose da je ostavljanje pisma nasledniku dugogodišnja tradicija predsednika, čak i iz suprotnih partija.

Kada je Barak Obama napuštao administraciju 2015. godine, napisao je poruku Trampu. Džordž V. Buš je ostavio pismo Obami 2009.

Tradicija pisma, često i formalnog i iskrenog, seže u vreme kada je Ronald Reagan napustio funkciju.

I Melanija ostavila pismo Džil Bajden

Melanija je već prekršila tradiciju koja traje 70 godina nakon što nije pozvala buduću prvu damu Džil Bajden u posetu Beloj kući.

Mediji prenose da je Melanija ipak ostavila "kratku poruku dobrorošlice" Džil Bajden, prenosi CNN. Nije poznato gde je poruka ostavljena niti šta tačno piše u njoj.

Tramp otišao uz "pobedničke pesme"

Tokom poslednje vožnje vojnim helikopterom i pre nego što je krenuo za Floridu, u pozadini su se čule "pobedničke pesme".

Mediji tako prenose da je Tramp mesto predsednika SAD napustio uz sledeće pesme: "YMCA" američke disko grupe "Village People" i "My way" od Frenka Sinatre, koja je svirala dok je avion poletao za Floridu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    20. januar 2021 | 20:45

    Tramp je pobedio na izborima. Ova predstava sa Bajdenom će uskoro biti završena. U pismu piše: "Džo, znaš da sam pobedio." Nema na čemu.

  • DARKO 100%

    20. januar 2021 | 17:26

    Kako je to biti na vlasti,voleo bi znati,ko zna buducnost je predaamnom,mozda bi bio najbolji a mozda najgori predsednik,🧄 ovo protiv uroka🧄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA