Iako Tramp nije više predsednik SAD, da li će država i dalje da štiti njegovu decu?

Podsećanja radi, polaganjem zakletve na današnjoj ceremoniji Džo Bajden postao je 46. predsednik SAD

  • 0
Donald Tramp

Konvoj vozila pošto je Tramp došao u Floridu, Foto: Tanjug/AP

Pre nego što je odstupio s dužnosti, sad već bivši predsednik SAD Donald Tramp potpisao je memorandum kojim tajna služba nastavlja da štiti njegovu decu.

Prema izjavi jednog visokog američkog zvaničnika, tajna služba će brinuti o bezbednosti njegovih naslednika idućih šest meseci, javlja CNN, a prenosi Tanjug.

Uobičajeno je da tajna služba štiti decu bivših predsednika mlađih od 16 godina, ali potpisivanjem ovog memornaduma, američka tajna služba pružiće zaštitu svoj njegovoj deci bez obzira na godine starosti.

Podsećanja radi, polaganjem zakletve na današnjoj ceremoniji Džo Bajden postao je 46. predsednik SAD.

On je u prvom predsedničkom govoru kazao da će biti predsednik svih Amerikanaca i istakao da je "demokratija preživela".

Tramp je danas poslednji put napustio Belu kuću kao predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Izašao je sa suprugom Melanijom, a napolju ga je dočekao helikopter "Marine One" kojim je otišao do baze "Endrjuz".

Po sletanju u bazu Trampa je dočekala ćerka Ivanka i ostali uži članovi porodice. Tramp je tražio da ga po sletanju sačeka muzika, a njega i Melaniju su dočekali gromoglasnim aplauzom, a ispaljeni su i plotuni Trampu u čast.

Tramp se u oproštajnom govoru svima zahvalio što su došli da ga isprate i poručio da ih voli.

- Ne shvatate koliko je ova porodica uradila za vas. Mogli su da žive mnogo drugačije, ali su se posvetili vama. Dosta smo postigli, naša prva dama je bila veoma divna, lepa i dostojanstvena i popularna među narodom - rekao je Tramp.

Video: Prve Bajdenove reči kao novog predsednika Amerike: Pobedila je demokratija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA