Tajna služba i dalje štiti Trampovu decu, Amerikance to košta papreno: A oni sami "teški" su milione

Trampova odluka da produži zaštitu tajne službe za svoju porodicu nije neobična, to su radili i njegovi prethodnici, ali neobično je to što se ona odnosi na čak 13 člana

  • 0
Donald Tramp deca Ivanka Tramp Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp odlučio je da produži zaštitu tajne službe za svoju odraslu decu u jednom od svojih poslednjih poteza na mestu predsednika, prenosi brojni izveštaji. Taj potez, koji je navodno doneo u poslednjim trenucima predsednikovanja, koštaće poreske obveznike milione dolara.

To obezbeđenje, koje će važiti narednih šest meseci, verovatno će imati visoku cenu, posebno s obzirom na raskošan životni stil porodice Tramp.

U izveštaju "Government Accountability Office" iz 2019. godine, koji je ispitivao trošenje tajne službe, otkriveno je da je tokom februara i marta 2017. godine 390.000 dolara potrošeno samo na zaštitu Trampove porodice i njihovih supružnika na putovanjima.

U isto vreme potrošeno je 1,6 miliona dolara samo na Donalda Trampa i njegova putovanja do golf kluba Mar-a-Lago na Floridi i nazad.

Sad već bivši predsednički par Donald i Melanija Tramp imaju pravo na doživotnu zaštitu tajne službe, dok će njihov 14-godišnji sin Baron Tramp imati zaštitu do svog 16. rođendana.

Zaštita nije ograničena samo na Trampovu decu, prema Washington Post-u, koji prenosi da će ukupno 13 člana njegove porodice imati zaštitu tajne službe.

Donald Tramp deca Ivanka Tramp Foto: Tanjug/AP

Obezbeđenje Tajne službe biće besplatno za Trampove, poreznici će platiti račun, ali plaćanje slične cene za privatno obezbeđenje verovatno bi predstavljalo težak finansijski teret, čak i za bogatu porodicu Tramp.

Analiza bogatstva porodice Tramp koju je 2019. uradio Forbes otkrila je da su deca Donalda Trampa stekla daleko manje bogatstvo od svog oca do sada.

Najbogatija od svih je Ivanka, koja, zajedno sa suprugom Džeradom Kušnerom, ima bogatstvo od 375 miliona dolara.

Daleko iza nje su Donald Tramp Junior i Erik Tramp, čije se bogatstvo procenjuje na 25 miliona dolara, dok Tifani Tramp izgleda da nema puno novca.

Donald Trump, Donald Tramp,  Ivanka Trump, Ivanka Tramp Foto: Tanjug/AP

Bogatstvo Donalda Trampa u trenutku kada je napustio administraciju procenjeno je na 2,5 milijardi dolara.

Trampova odluka da produži zaštitu svoje porodice nije neobična, ali da je time pokriveno 13 člana prevazilazi ono što su predsednici do sada radili.

Primera radi, trojica Tranpovih predhodnika - Barak Obama, Džordž V. Buš i Bil Klinton - produžili su zaštitu svojih ćerki kada im je istekao mandat.

Pored brojnih putovanja na koja su išli Trampovi (12 puta više od Obame tokom prve tri godine Trampovog mandata, prema izveštaju nadzornog tela za 2020), tajna služba je imala i druge neobične troškove dok su štitili porodicu Tramp.

Naime, Washington post je preneo da su agenti tajne službe iznajmili studio za 3.000 dolara mesečno u blizini doma Ivanke Tramp i Džareda Kušnera u Vašingtonu, kako bi mogli da idu u toalet, jer im nije bilo dozvoljeno da se olakšaju u jednom od nekoliko kupatila u kući.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA