≫ 

Navaljni ponovo udara: Tvrdi da Putin ima fond za finansiranje ljubavnica

Nakon što je uhapšen, Navaljni je izneo niz detalja o Putinu

  • 17
Alina Kabaeva, Vladimir Putin Putin i Kabajeva Foto: Profimedia/Kremlin.ru / East2West News

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni optužio je predsednika Vladimira Putina da koristi državni novac za finansiranje svojih tajnih ljubavnica. On navodi da ruski lider, kog naziva najbogatijim čovekom na svetu, koristi "novac za troškaranje" kako bi pokrio troškove drugih žena i njihovih porodica, uključujući i njegovo 17-godišnje dete nastalo iz jedne od tih veza, prenosi "Daily Mail".

Takođe, Navaljni tvrdi da Putin ima palatu na Crnom moru vrednu milijardu funti.

Opozicioni lider, koji je navodno otrovan hemijskim nervnim agensom, sve tvrdnje izneo je u videu objavljenom nakon hapšenja u Moskvi.

Ovi navodi uključuju navodnu Putinovu partnerku Alinu Kabajevu, bivšu olimpijsku gimnastičarku, kao i navodno bivšu ljubavnicu Svetlanu Krivonogih, koja je i majka navodno njihovog zajedničkog deteta, ćerke Elizabete koja sada ima 17 godina. Informacije o njima objavljene su i na sajtu palace.navalny.com.

- Potrebe našeg skromnog predsednika uopšte nisu ograničene na crnomorsku palatu - rekao je Navaljni u video izveštaju pripremljenom pre nego što je poleteo nazad u Moskvu i u nedelju se suočio sa novim hapšenjem.

- Šta je sa rođacima? Ne očekujete da će oni, poput nekih običnih ljudi, živeti od plate? Svima je potrebno mesto za život. Svima je potreban avion. Svima je potrebna jahta. Sve ovo mora da se plati. To znači da su nam potrebni finansijska šema i ljudi koji će ovu šemu napuniti novcem. Ovaj fond za troškaranje... Putin ga koristi za pokrivanje troškova članova porodice - rekao je.

Kako se navodi, nekada čistačica Svetlana Krivonogih (45) bila je samo mlada devojka, a sada se pretvorila u neverovatno bogatu ženu, akcionarku banke "Rossiya".

Tvrdi da se ona upoznala sa Putinom krajem devedesetih, a prema tvrdnjama "Proekta", rodila mu je ćerku Elizabetu 2003. godine.

Ona je tada navodno preko Putinovih oligarha dobila brojne luksuzne stanove, rekao je Navaljni.

Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

- Ovo je jedan primer kako Putinovi prijatelji kradu iz čitave zemlje i u znak zahvalnosti podržavaju Putinovu ljubavnicu i njeno dete. Putinov lični život tiče se samo njega. Može čak i 20 porodica ako želi, to se nas ne tiče. Obraćamo pažnju na nešto drugo - navodi se.

- Njegova burna veza plaća se mitom i korupcijom. Pazite ovo, u zemlji od 20 miliona prosjaka, on kupuje jahtu za svoju ljubavnicu - navodi. A ovo je, navodno, bila "sitnica" u odnosu na finansiranje Kabajeve.

- Milijarde ukradenog novca troše se na izdržavanje druge Putinove žene - navodi.

Njena baka je navodno dobila stan u Sankt Peterburgu od oligarha bliskom Putinu. Navaljni tvrdi da je dobila i dve kuće.

Kao predsedavajuća u Nacionalnoj medijskoj grupi, Kabajeva kontroliše u međuvremenu glavne novina i TV stanice u Rusiji.

- Kabajeva je najbolja na svetu u skakanju sa trakom, ali ne bi bila u stanju da upravlja televizijskim kućama i novinama da nije bilo njene veze sa Putinom - rekao je. Njena zvanična plata je oko 10 miliona dolara.

Navaljni je trenutno smešten u ćeliju moskovskog ozloglašenog pritvorskog centra "Matrosskaxa Tishina", a dok je tamo provodio prvi dan njegov tim je objavio snimak istrage o izgradnji i navodnom fondu koji stoji iza navodne "Putinove palate", privatne rezidencije u vrednosti od milijardu evra na ruskoj obali Crnog mora.

Palata Crno more Vladimir Putin Printskrin: Youtube/ Алексей Навальный

Nazivajući je "Putinovom najvećom tajnom", Navaljni i njegov tim otkrivaju nove detalje o kompleksu u blizini grada Gelendžik, a za koji se spekuliše da pripada ruskom predsedniku.

Kompleks je snimljen iz vazduha dronom, a Navaljni kaže da je 39 puta veći od Monaka, na snimku se vidi podzemni kompleks za hokej na ledu, staklenik sa 2.500 kvadratnih metara i podzemni tunel koji vodi do Crnog mora.

Video: Navaljni priveden na aerodormu Šeremetjevo u Moskvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • QQQ

    21. januar 2021 | 11:22

    Svugde ima po neka budala.

  • PRC

    21. januar 2021 | 11:13

    Navaljnina žena iz tog fonda se finansira. 🤣🤣🤣

  • Ljubiša

    21. januar 2021 | 11:31

    I posle se čudi šta mu se to dešava. Izgleda da će sledeći put da oseti kako deluje pravi ''novičok''.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA