≫ 

Prizori iz nemačkog grada izazivaju jezu: Krematorijum prebukiran, kovčezi jedan na drugom

U podrumu, ogromne peći i radnici rade danonoćno. Ovaj grad ima jednu od najvećih stopa infekcija korona virusom u Nemačkoj

  • 7
Grad Meissen Foto: Tanjug/AP

U nemačkom gradu Majsen situacija sa korona virusom potpuno je izmakla kontroli, a sablasni prizori iz krematorijuma pokazuju kovčege naslagane jedan na drugi kako bi se napravilo više mesta. Na svakom kovčegu nalazi se papir koji daje detalje o preminulom, ime pokojnika, datum rođenja i smrti. Kredom je ispisana reč "kovid".

U podrumu, ogromne peći i radnici rade danonoćno. Ovaj grad ima jednu od najvećih stopa infekcija korona virusom u Nemačkoj, piše "Sky News".

- Za nas problem nije skladištenje. Problem postoji za ožalošćene - kaže direktor Jorg Šaldah.

- Hitna pomoć napusti dvorište i nikada više ne vide svoje rođake. Nema poseta bolnici. Ljudi shvataju da je ovo kriza i to prihvataju, ali psihološki aspekt rastanka je veoma, veoma težak - dodaje on.

To je utoliko teže što ograničenja zbog kovida-19 znače da normalne pogrebne usluge nisu moguće.

Čak je i kapela u krematorijumu sada mrtvačnica. Stolice, na kojima su pre sedeli ožalošćeni, sada su pomerene kako bi se napravilo mesto za kovčege.

U ovom krematorijumu je samo prošlog meseca bilo 1.400 telo, dvostruko više nego godinu dana ranije. Šaldah brine da bi broj mogao da bude veći do kraja januara.

Visoka stopa zaraze i smrtnosti u Majsenu stvorila je nervozu kod mnogih stanovnika koji se pitaju zašto je grad toliko pogođen.

- To je zato što stariji žive ovde u istočnoj Nemačkoj. Mladi su na zapadu, a kovid utiče na starije mnogo gore - kaže jedan stariji građanin.

Drugi kaže da je razlog blizina češke granice, gde je velika incidenca u saobraćaju.

U gradu Citau u Saksoniji je situacija sa korona virusom toliko kritična da, kako navode nemački mediji, tela preminlih čuvaju u skladištima gde inače drže džakove sa peskom za odbranu od poplava.

Video: U Italiji ne stižu da sahrane mrtve, crkva prepuna sanduka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    21. januar 2021 | 17:02

    Hahaha ko još veruje u ovo??? Prazni sanduci, leševi uvijeni u kesama, koje radnik nosi jednom rukom, umrli od infarkta, koji su u Nemačkoj proglašeni za umrli od korone, a onda u Srbiji ustanovljeno da nije ni bio zarazen a kamoli preminuo od korone,...

  • nikolas

    21. januar 2021 | 16:18

    PA ZAR OVO NIJE BIILOSKI RAT I ZAVERA PROTIV NARODA DABI SE SVEO SVET NA 1 MILIJARDU ELITE ???!!!!!??!! POSLE OVOGA DOLAZI ETNKCKI VIRUS KOJI CE DA UBIJA SAMO NEPOZELJNE NARODE !!!!

  • Radovan

    21. januar 2021 | 16:17

    Snaci ce se oni, ne sekiram se ja za njih, znaju Nemci kako se to radi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA