Čovek koji je rekao Trampu "ne" borio se sa suzama: Pens se vratio u rodnu Indijanu

Pens je po dolasku u Indiju kazao da je "sjajno biti ponovo kod kuće"

  • 1
Majk Pens Foto: Printscreen/Youtube/FOX59 News

Bivši potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens vratio se kući posle inauguracije novog predsednika Džoba Bajdena u Vašingtonu.

Pens je doputovao u rodnu Indijanu pošto mu je okončan mandat, a kako navode američki mediji, u nekoliko navrata je bio blizu suza dok se obraćao okupljenima. Prema pisanju lista New York Post, par puta je morao da zastane sa govorom kako bi primirio emocije.

On se u društvu supruge Karen Pens zahvalio ljudima na podršci dok je bio potpredsednik države, a u jednom trenutku je kazao "da je sjajno biti ponovo kod kuće".

Pens je juče prisustvovao inaguruaciji Bajdena i potpredsedice Kamale Haris, a privukao je veliku pažnju početkom januara, pošto je odbio zahtev sada već bivšeg prvog čoveka Amerike, Donalda Trampa, da ospori rezultate predsedničkih izbora koji su održani u novembru prošle godine.

Kako navodi New York Post, odnosi Trampa i Pensa su se pogoršali u poslednjim mesecima. Neki mediji tvrde da je Tramp psovao Pensa nekoliko sati pre nego što su demonstranti 6. januara upali u Kapitol Hil.

Video: Prve Bajdenove reči kao novog predsednika Amerike: Pobedila je demokratija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA