Republikanka podnela odredbe za impičment Džoa Bajdena, prvog dana kako je postao predsednik SAD

- Ne možemo da imamo predsednika SAD koji je voljan da zloupotrebi moć i može biti lako potkupljen od stranih država - kazala je Mardžori Tejlor Grin

  • 1
Mardžori Tejlor Grin

Foto: Tanjug/AP

Članica Republikanske partije Mardžori Tejlor Grin podnela je danas odredbe za impičment novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena, i to prvog punog dana kako obavlja funkciju prvog čoveka te zemlje, javlja "Sputnik".

- Videćemo kako će ići - kazala je Grinova na video snimku objavljenom na "Tviteru".

Prema navodima svetskih medija, Grin je navodno povezana i sa pokretom "QAnon", koji je prema nekim informacijama učestvovao u upadu demonstranata 6. januara u Kapitol Hil.

Kao što je "Telegraf" ranije izvestio, ona je pre nedelju dana kazala da planira da 21. januara pokrene meru opoziva Bajdena, i to dan posle njegove inauguracije.

 

- Želim da objavim u ime američkog naroda da moramo da se pobrinemo da naši lideri snose odgovornost. Ne možemo da imamo predsednika SAD koji je voljan da zloupotrebi moć i može biti lako potkupljen od stranih država, kineskih kompanija, ukrajinskih kompanija, tako da ću 21. januara podneti zahtev za impičment Džoa Bajdena - kazala je tada Grinova.

Video: Prve Bajdenove reči kao novog predsednika Amerike: Pobedila je demokratija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA