≫ 

Erdogan o akciji sa Irakom protiv Radničke partije Kurdistana: "Mogli bismo da dođemo usred noći"

Grupa PKK, koju Turska smatra terorističkom organizacijom, uspela je da se uspostavi uporište u Sindžaru sredinom 2014. godine

  • 6
Virus Outbreak-UN-World Leaders Turkey

Foto: Tanjug/AP/UNTV

Turska bi mogla da pokrene zajedničku anti-terorističku operaciju sa Irakom kako bi iz severne iračke pokrajine Sindžar izbacila “teroriste” Radničke partije Kurdistana (PKK), izjavio je danas turski predsednik Redžep Taijip Erdogan.

Odgovarajući na pitanje o potencijalnoj zajedničkoj operaciji u Sindžaru, Erdogan je rekao da je to moguće, ali je odbio da potvrdi da li će se takva operacija dogoditi u bliskoj budućnosti, prenosi ''''Dejli Sabah''''.

- Turska je uvek spremna da sprovede zajedničke operacije protiv PKK sa Irakom, ali ne možemo otvoreno da objavimo datum takvih operacija - rekao je predsednik novinarima nakon današnje molitve u istanbulskom istorijskom okrugu Uskudar na azijskoj strani.

- Mogli bismo tamo doći u sred noći, odjednom - dodao je Erdogan, koristeći, kako navodi "Dejli Sabah", poznatu frazu koju je rekao pre nego što je Turska izvela prekogranične operacije na severu Sirije, prenosui Tanjug.

Grupa PKK, koju Turska smatra terorističkom organizacijom, uspela je da se uspostavi uporište u Sindžaru sredinom 2014. godine pod izgovorom da štiti lokalnu jezidsku zajednicu od Islamske države.

Od tada je PKK navodno osnovala novu bazu u tom području za svoje logističke i komandno-kontrolne aktivnosti.

Video: Predsednik Turske pred kamerama primio kinesku vakcinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA