Izvinjenje od Bajdena, kolači od Džil: Prva dama posetila pripadnike Nacionalne garde u Kapitolu

Ona im se zahvalila što su brinuli o njenoj i bezbednosti članova njene porodice tokom inauguracije

  • 1
Džil Bajden nacionalna garda Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden izvinio se 5.000 pripadnika Nacionalne garde što su spavali u garaži ispred Kapitola, dok im je prva dama Džil Bajden odnela kolače.

Bajden je u petak pozvao generala Danijela R. Hokansona, šefa Biroa nacionalne garde, kako bi se izvinio i pitao ga šta može da učini za njih, rekli su zvaničnici novinarima.

Nova prva dama SAD nenajavljeno je obišla Kapitol i odnela korpe sa čokoladnim kolačima pripadnicima Nacionalne garde, zahvalivši im na taj način što su brinuli o njenoj i bezbednosti članova njene porodice tokom inauguracije.

Na ovaj način, kako je rekla, ona je želela da im zahvali u ime predsednika Džozefa Bajdena i cele porodice Bajden.

- Bela kuća je za vas ispekla čokoladne kolače - rekla je okupljenoj grupi pripadnika Garde Džil Bajden, šaleći se da ipak nije mogla da kaže da ih je sama napravila, prenosi Rojters.

Ona je ispričala i da je njen preminuli sin Bo bio član Nacionalne garde armije Delavera i da je proveo godinu dana u Iraku tokom 2008-2009. godine.

Bo Bajden preminuo je od raka mozga 2015. godine u četrdesetšestoj godini.

- Tako da sam ja majka Nacionalne garde - rekla je prva dama SAD i dodala da će Nacionalna garda zauvek imati specijalno mesto u srcima svih članova porodice Bajden.

Nenajavljena poseta trupama u Kapitolu usledila je nakon njenog prvog izlaska kao prve dame SAD kada je posetila kliniku koja se brine o pacijentima obolelima od HIV-a.

Više od 100 pripadnika Nacionalne grade pozitivno na kovid

Između 100 i 200 pripadnika Nacionalne grade koji su obezbeđivali inauguraciju predsednika Džozefa Bajdena pozitivno je na korona virus, saopštio je jedan zvaničnik SAD.

Zvaničnik, koji je pristao da govori pod uslovom da ostane anoniman, rekao je da bi broj obolelih mogao i da bude mnogo veći, jer je tog dana u gradu bilo 25.000 pripadnika bezbedonosnih snaga, javlja Rojters.

On je napomenuo da je to ipak mali broj obolelih, s obzirom na to koliko je bilo prisutnih vojnika.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    23. januar 2021 | 13:58

    BILO IH JE KAO DA JE RAT -25.000 VOJNIKA I 10.000 POLICAJACA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA