Pohvale na račun Srbije po pitanju nabavke vakcine: "Tako bi trebalo da se ponaša i Evropska unija"

Bivši predsednik slovačkog parlamenta i lider Slovačke narodne partije Andrej Danko pozvao je premijera Igora Matoviča da sledi primer Mađarske i počne pregovore sa Rusijom o nabavci vakcine Sputnjik V, pohvaljujući pristup Srbije

  • 4
Beogradski sajam, vakcinacija

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Bivši predsednik slovačkog parlamenta i lider Slovačke narodne partije Andrej Danko pozvao je premijera Igora Matoviča da sledi primer Mađarske i počne pregovore sa Rusijom o nabavci vakcine Sputnjik V, pohvaljujući pristup Srbije po pitanju nabavke vakcine i poručio da bi tako trebalo da se ponaša i Evropska unija.

Danko u intervjuu za Sputnjik navodi da je uputio poziv premijeru, jer Slovaci treba da imaju mogućnost izbora među preparatima protiv virusa korona koji dolaze sa zapada i istoka.

- Ako to mogu da urade Mađari, mogu i Slovaci - rekao je on.

Upitan kako vidi pristup srpskih vlasti koja je obezbedila pet vrsta vakcina za stanovništvo, pri čemu građani mogu da biraju kojim preparatom žele da se vakcinišu, Danko je rekao da to samo može da pozdravi.

Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša zrela Evropska unija i ona ne treba da se drži ni za jednu od strana, rekao je Danko.

Video: Gužva ispred Beogradskog sajma: Veliki broj građana prijavio se da primi vakcinu protiv korone

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    23. januar 2021 | 13:22

    Netreba trcati pred rudu,vreme ce pokazati koje za koju vrstu pohvale

  • Gak

    23. januar 2021 | 13:50

    Zar nemozete da uredite primanje vskcina Ko stoka ceksmo u redu Postoje domovi zdravlja .nasi kartoni Sta idem na sajam u red Sta bre radite ugledsj te se ns svet .nigde nema redova Idioti ..sta rafite E uprava red zskon sat ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA