≫ 

Kineski grad od 2 miliona stanovnika pod blokadom zbog korona virusa, nestaju im hrana i lekovi

Kako navode svetski mediji, građanima je zabranjeno da napuštaju domove

  • 2
Kina korona Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Vlasti u kineskom gradu Tonghua našle su se na meti kritika javnosti zbog lošeg odgovora na porast broja zaraženih korona virusom, a bes građana je povećala nestašica hrane i lekova posle uvođenja lokdauna, javljaju svetski mediji.

Kako navodi ABC, pojavilo se žarište bolesti Kovid-19 u gradu Tongua koji broji više od dva miiliona stanovnika, zbog čega su uvedene oštre mere kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa. Građanima je zabranjeno da napuštaju domove.

Više od 190 slučaja korona virusa zabeleženo je u tom gradu ranije u toku januara, a građani Tonghua očajnički pokušavaju da nađu hranu i neophodne potrepštine. Novinska agencija Sinhua objavila je u nedelju da se 14 lokalnih lidera iz Komunističke partije smatraju odgovornim za lošu prevenciju epidemije u tom gradu.

Zdravstvena komisija u Tonghuu pokrenula je novu rundu testiranja stanovništva na korona virus i to treći put od polovine januara. Ovaj grad postao je popularna tema na kineskoj društvenoj mreži Weibo, a uprkos oštrim raspravama među stanovništvom, lokalne vlasti poriču da se grad suočava sa nestašicom i glađu.

- Grad u ovom trenutku ima dovoljno rezervi osnovnih namirnica i potrepština, a transportni kanali su otvoreni kako bi se ispunile osnovne potrebe građana - navodi se u zvaničnom saopštenju lokalnih vlasti.

Video: Peking opet zatvoren posle pojave novog, mutanta korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    25. januar 2021 | 12:58

    Navode svetski mediji. Svetski lažovi. Neka se prvo pozabave svojim dvorištem.

  • bg

    25. januar 2021 | 13:41

    A vakcina dali su oni primili kinesku vakcinu??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA