≫ 

Svi su mislili da je ostala u dobrom odnosu sa bivšim, a ona je planirala ubistvo njegove devojke

Uhodila je bivšeg i njegovu devojku, pre nego što je skovala plan da se reši nje. Unajmila je dvoje ljudi, a sebi "obezbedila" alibi. FBI je stavio na listu "najtraženijih begunaca" nakon zločina

  • 1
Kristopher Lover Foto: Texas Department of Criminal Justice

Brenda Delgado (36) osuđena je na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja jer je unajmila dve osobe da ubiju Kendru Hačer u Dalasu. Brenda je bila ljubomorna na žrtvinu vezu sa njenim bivšim dečkom, Rikardom Panijagvom, zbog čega je unajmila dve osobe da je ubiju.

Kendra, poznata zubarka, spremala se za romantični vikend u Kankunu sa svojim dečkom Rikardom, koga je upoznala u junu 2015.

Bili su srećni i zaljubljeni, ali je jedna osoba sve vreme držala njihovu vezu na oku - Rikardova bivša devojka, Brenda Delgado.

Njih dvoje su bili skoro tri godine u vezi pre nego što su raskinuli početkom 2015. Ostali su u dobrim odnosima, a Brenda je želela da ostanu prijatelji, prenosi Mirror.

Pratila je bivšeg i njegovu novu devojku

Rikardo je često naleteo na Brendu dok je džogirao. Mislio je da je to slučajnost, ali nije bila. Brenda je pratila njega i njegovu novu devojku, otkako su se razišli.

Brenda je pratila Rikarda i postajala sve uznemirenija zbog njegove naizgled savršene veze s Kendrom.

Kendrin Fejsbuk bio je javan, tako da je Brenda mogla da vidi da je Rikardo vodio Kendru na putovanja i kako su zaljubljeni izgledali. I dalje je imala njegov pasvord za imejl, pratila je lokaciju njegovog mobilnog telefona.

Tada je odlučila da želi da Kendra bude mrtva. Obratila se majci Kristal Kortes, kojoj je očajnički trebao novac. Iako ju je jedva poznavala, Kortes je pristala da bude vozač za nekoliko stotina dolara.

Angažovala je dilera droge Kristofera Lava da povuče obarač. Trio je počeo da kuje plan da ubiju Kendru, a da to izgleda kao pljačka.

Kristopher Lover Unajmila Kristofera i Kristal za brutalan zločin Foto: Texas Department of Criminal Justice

Pratili su je, a onda odlučili da je napadnu. Brenda je 2. septembra 2015. pozajmila džip od prijatelja, nakon čega ju je Kristal ostavila u javnoj biblioteci kako bi se sesrela sa kolegom, navodno da uče. Bio je to savršen alibi, a Kristal i Kristofer otišli su do Kendrinog stana i čekali.

Nakon što je parkirala u garaži i izašla iz auta, Kristofer ju je upucao u glavu otpozadi. Ukrao joj je tašnu, da izgleda kao pljačka.

Istraga je ubrzo pokazala da se ne radi o pljački, a policija je počela da slaže delove.

Uspeli su da povežu Brendu sa Kristal i Kristoferom i svo troje su privedeni na saslušanje.

FBI je stavio na listu "najtraženijih begunaca"

Dok je Brenda bila mirna i držala se alibija, Kristal im je sve priznala. Brenda je u međuvremenu pobegla u Meksiko, jer je imala dvojno državljanstvo. Izdat je nalog za njeno hapšenje, a FBI ju je stavio na listu najtraženijih begunaca.

Šest meseci posle ubistva, Brenda je uhapšena u Meksiku i vraćena u Dalas.

Poroti je trebalo 20 minuta da proglasi Brendu krivom i osudi je na doživotni zatvor. Zbog dvojnog državljanstva izbegla je smrtnu kaznu.

Kristal je dobila 35 godina, a Kristofer je osuđen na smrtnu kaznu.

Video: Muškarac sleteo u Lim, sumnja se da je izvršio samoubistvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA