≫ 

Đulijanija tuže za klevetu zbog tvrdnji o krađi na izborima: Traže 1,3 milijarde odštete

Advokata nekadašnjeg predsednika SAD tuže zbog iznošenja lažnih tvrdnji

  • 3
Rudy Giuliani, Rudi Đulijani Foto: Tanjug/AP

Kompanija "Dominion Voting Systems" tužila je Rudija Đulijanija, advokata bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, za klevetu nakon što je na svojim podkastima i TV nastupima izgovorio „veliku laž“ o izbornoj prevari.

Dominion traži više od 1,3 milijarde dolara odštete.

Tužba na 107 stranica, podnesena je Saveznom okružnom sudu u Vašingtonu, i optužuje Đulijanija za sprovođenje „kampanje dezinformacija o Dominionu“ koja se sastoji od „dokazno lažnih“ navoda, delom da bi se obogatio pravnim naknadama i svojim podkastom.

U tužbi se napominje da, iako je Đulijani širio laži o tome da je Dominion u vlasništvu venecuelanskih komunista i da su korumpirali izbore, on nije iznosio te tvrdnje u parnicama koje je pokrenuo u ime Trampa.

Tužba se zasniva se na više od 50 izjava koje je gospodin Đulijani dao na zakonodavnim saslušanjima, na Tviteru, u svom podkastu i u konzervativnim medijima, gde je pokrenuo "teoriju zavere" da je jedan od najvećih proizvođača mašina za glasove u zemlji "preokrenuo glasove u korist Bajdena".

Ovo je druga tužba za klevetu koju je Dominion podneo poslednjih nedelja u pokušaju da se nadoknadi njeni gubici nakon Trampove postizborne kampanje dezinformacija. Kompanija za reviziju glasanja prethodno je tužila advokata Sidneja Povela, koji je imao slične tvrdnje kao i Đulijani.

Video: Trampov advokat: Mediji ne odlučuju o rezultatima, nego sudovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    25. januar 2021 | 15:37

    Pa gde su ti dokazi ,ajde bre Djulijani raskrinkaj tu bagru ceo svet zna da su lopovi ,isto je i ovde

  • Toma

    25. januar 2021 | 22:12

    Ajd što je onaj izlapeo i lagao ceo svet da je pobedio nego i ovaj (Advokat i bivši gradonačelnik nju jorka) širio te gluposti dalje. Čovek samo može da vrti glavom.

  • posiden

    25. januar 2021 | 15:52

    Lazi se moraju kazniti🤦🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA