Vrhovni sud odbacio tužbe protiv Trampa

U tužbama se navodi da je Tramp prekršio odredbe Ustava o sprečavanju korupcije kojima se zabranjuje primanje poklona i novca od stranih vlada i vlada saveznih država bez odobrenja Kongresa

  • 3
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Američki Vrhovni sud odbacio je tužbe protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa koje ga terete da je tokom mandata prekršio odredbe Ustava o sprečavanju korupcije zadržavanjem vlasništva nad svojom poslovnom imperijom, uključujući i hotel u blizini Bele kuće, prenosi Rojters.

Sudije su odbacile odredbe nižih sudova koje su dozvolile tužbe - jednu koju je podneo Vašington i država Merilend i jednu koju su podneli tužioci, a takođe su odbile da saslušaju Trampove žalbe na te odluke. One su nižim sudovima naredile da odbace sporne slučajeve.

U tužbama se navodi da je Tramp prekršio odredbe Ustava o sprečavanju korupcije kojima se zabranjuje primanje poklona i novca od stranih vlada i vlada saveznih država bez odobrenja Kongresa.

Video: Oproštajni govor Donalda Trampa i prve dame SAD: Niko nije mislio da će neke stvari biti moguće

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA