≫ 

Na protestima podrške Navaljnom uhapšeno i dete koje ima samo devet godina

Na protestima širom Rusije uhapšeno je oko 300 maloletnika

  • 82
Moskva Rusija protest Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Na protestima koji su u subotu održani širom Rusije u znak podrške uhapšenom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom uhapšeno je više od 3.500 ljudi, od kojih 300 maloletnika. Najmlađa uhapšena osoba ima samo devet godina.

Sa njim je uhapšen i njegov 12-godišnji brat, potvrdila je poverenica ruskog predsednika za dečija prava Ana Kuznjecova.

Ona je rekla da su dečaci bili među učesnicima nelegalnog protesta u Moskvi. Policija ih je privela, a Kuznjecova je rekla da je razgovarala sa decom.

- Uopšte nisu razumeli gde su, bar su tako rekli, ali je nakon razgovora najstariji pitao: "Šta će onda biti sa mnom?" - rekla je Kuznjecova, prenosi Ntv.ru.

Oko 300 maloletnika privedeno je u subotu na nedozvoljenim skupovima širom Rusije, dodala je Kuznjecova.

- Prema preliminarnim procenama, ukupno je pritvoreno 300 maloletnika u raznim ruskim regionima. U Moskvi je taj broj oko 70, a u Sankt Peterburgu oko 30 dece - napisala je Kuznjecova na svojoj veb stranici, prenosi Tass.

Da podsetimo, u subotu se pojavio i snimak na kom se vidi kako policajac vuče dete i hapsi ga. Nije poznato da li se na snimku nalazi baš najmlađe uhapšena osoba na protestima.

Video: Protesti u Rusiji zbog hapšenja lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Firma

    25. januar 2021 | 17:19

    Veliki borci za laznu demokratiju,koji se kriju iza maloletne dece.Pa posle da prikazu svetu,kako policija nasilno postupa prema njima.Sve smisljeno i isplanirano,naravno uz pomoc zapadnih agresora,a i sta ce deca na ulicama.Umesto da decu teraju u skolu,oni ih izvode na ulicu.Obicno zemlje koje se prestavljaju kao velike demokratske drzave,imaju najmanji stepen demokratije u svom drustvu.Zivela Rusija.

  • Mimi

    25. januar 2021 | 17:04

    Dete i treba skloniti sa protesta. Detetu tu nije mesto. Kazniti roditelja ili staratelja. To je zloupotrebr deteta.

  • Ja

    25. januar 2021 | 17:13

    Samo hapsi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA