Bajden: "Amerika do kraja leta može da ima kolektivni imunitet"

Bajden je rekao da je uveren da SAD mogu da pobede korona virus

  • 6
Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je danas da očekuje da Amerika do leta bude na dobrom putu da postigne kolektivni imunitet, jer je novi plan da se dnevno vakciniše 1,5 miliona građana.

Distribucija vakcina milionima Amerikanaca biće, kako je rekao, "logistički izazov koji prevazilazi sve što je do sada pokušano u SAD", preneo je ''''Independent''''.

- Smatram da mi to možemo. Uveren sam da ćemo do leta biti na dobrom putu da steknemo kolektivni imumitet ili da vakcinišemo 300 miliona Amerikanaca - rekao je Bajden.

Bajden je rekao da je uveren da SAD mogu da pobede korona virus, ali da će morati da se sa kovidom nose i početkom jeseni.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    25. januar 2021 | 23:59

    Nista novo prica se nastavlja,lupetao tramp lupa i bajden.

  • Co21

    26. januar 2021 | 00:08

    Verovatno ce imati, ako je vakcina spas...Dok pritom njen nesposobni potrcko zvani EU ce imati kolektivni lockdown, covid pasose i veliki manjak vakcina. Evropa je jos jednom dokazala da je maksimalno nesposobna za bilo sta. Nisu u stanju napraviti svoju vakcinu, da ne zavise od americke firme, koja bez problema promeni ugovor u pet do dvanaest i okrene se na drugu stranu, naravno svojima

  • Lazar

    26. januar 2021 | 08:21

    Kako lepo izgledas mozda I ne dozivis da vidis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA