Optužnica protiv Donalda Trampa stigla u Senat

Tramp je, da podsetimo, optužen za podsticanje pobune nakon nereda na Kapitolu 6. januara

  • 2
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Predstavnički dom američkog Kongresa zvanično je predao Senatu dokument sa optužnicom protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa čime je zvanično otpočeo proces impičmenta u Senatu i bivšeg predsednika čeka suđenje. On je prvi američki predsednik u istoriji koji je dva puta opozvan u Predstavničkom domu Kongresa i kom se sudi u Senatu.

Tramp je, da podsetimo, optužen za podsticanje pobune nakon nereda na Kapitolu 6. januara.

U normalnim okolnostima, suđenje u Senatu bi počelo odmah nakon čitanja ovog člana o opozivu, međutim republikanci i demokrate u Senatu su se dogovorili da Trampu obezbede dve nedelje kako bi sakupio odbranu.

Slična, formalna ceremonija prenošenja optužnice iz donjeg u gornji dom Kongresa je obavljena prošlog januara, za vreme prvog procesa o opozivu Trampa.

Suđenje u Senatu treba da počne 8. februara, pošto su se demokrate i republikanci dogovorili da proces, na kratko, odlože kako bi se članovima Predstavničkog doma koji će imati ulogu tužilaca, i timu za Trampovu odbranu, dalo vreme da se pripreme.

Video: Izglasan opoziv Donalda Trampa u Predstavničkom domu

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    26. januar 2021 | 03:41

    Duboka država mu se natovarila na kosti. Nikada se neće rešiti ovih licemera koji su uništili i Kenedijevu familiju. Ovo Trumpu nije trebalo, mogao je da živi miran život. Ako je već zakuhao trebao je ići do kraja pa kom opanci kom ovojci. Ovako nešto započeo, pa se povukao, pa će sad da ispašta i on i porodica a ništa nije uradio, ni kriv ni dužan.

  • Milan

    26. januar 2021 | 01:18

    Ništa od toga odpada to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA