Oporavljaju se gorile koje su zaražene koronom: U lečenju korišćena i antitela

Najstarija gorila, Vinston, koji ima 48 godina, imao je upalu pluća i probleme sa srcem

  • 2
Gorila zoo-vrt Foto: Pixabay.com

Osam gorila u zoološkom safari parku u San Dijegu, u Kaliforniji, uspešno se oporavljaju od korona virusa, saopštio je zoološki vrt.

Gorile su počele da ispoljavaju simptome kovida 6. januara, kada su dve počele da suvo kašlju, podseća Rojters, a prenosi Tanjug.

Na testovima, koji su urađeni 11. januara, utvrđeno je da je određen broj gorila inficiran kovidom, a zarazio ih je najverovatnije radnik koji je nije imao simptome kovida.

Soj koji su imali je opisan kao "novi, vrlo zarazan mutirani tip kovida, nedavno otkriven u Kaliforniji", dodala je uprava zoološkog vrta.

Gorile su nakon dijagnoze stavljene u karantin u park.

Najstarija gorila, Vinston, koji ima 48 godina, imao je upalu pluća i probleme sa srcem, ali je lečen antivirusnim i antibiotskim lekovima, kao i antitelima, koja nisu predviđena za ljude.

- Veterinarski tim, koji je lečio Vinstona, veruje da su antitela doprinela da se oporavi od kovida -  dodali su iz zoo vrta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA