Uleteo u bolnicu da bi odveo prijatelja zaraženog korona virusom: Ne veruje da pandemija postoji

- Moja glavna briga je bezbednost pacijenta i u ovom trenutku činite da se ne oseća bezbedno - kazao je lekar

  • 7
Korona virus Foto: Printscreen/Youtube/Tobe Hayden Leigh

Osoblje jedne bolnice u Ujedinjenom Kraljevstvu ostalo je u stanju šoka pošto je jedan muškarac pokušao da izvede zaraženog korona virusom iz ustanove i odvede ga kući, jer smatra da pandemija ne postoji.

Na snimku se vide medicinski radnici u Redhilu koji očajnički pokušavaju da smire situaciju dok ih muškarac snima i insistira da bi pacijent, koji je njegov prijatelj, treba da bude pušten kući iako je očigledno da zaraženi se ne oseća dobro.

Tenzije su bivale veće pošto je "snimatelj" insistirao da nema dokaza da postoji koronavirus i tvrdi da doktor lažu. Takođe, on je tvrdio da je prijatelj pacijenta i da je tražio da čovek bude skinut sa kiseonika.

- Moja glavna briga je bezbednost pacijenta i u ovom trenutku činite da se ne oseća bezbedno. Skinuli ste ga sa kiseonika, umreće ako ga ne vratimo - kazao je doktor u toj bolnici, prenosi "News.com.au".

U jednom trenutku, doktor je pokazao prstom na monitor i kazao da je nivo kiseonika kod pacijenta "73 odsto i da je u riziku da umre u svakom trenutku". Pacijent, koji na video snimku kašlje i bori se za vazduh, skinuo je kiseonik i tražio da ide kući, ali mu je osoblje reklo da neće preživeti put, navodi "Daily Mail".

Na snimku se vidi kako lekar pokušava da vrati pacijenta na kiseonik.

- Ima koronavirus i upalu oba plućna krila. On je na kortikosteroidu deksametazonu, kao i na antibioticima da bi se tretirala bakterijska infekcija - objasnio je lekar.

Čovek koji je snimao lekare kazao je da bi zapravo trebalo da se leči vitaminom C i D, kao i cinkom. Međutim, jedan od medicinara mu je objasnio da "nije dokazano da neki od tih supstanci pomaže u lečenju koronavirusa".

U međuvremenu je moralo da reaguje i obezbeđenje bolnice, a dve osobe su kažnjene zbog neovlašćenog upada u bolnicu, prenose britanski mediji.

Video: U Britaniju stigle vakcine: Kamionima ih razvoze na 70 mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    26. januar 2021 | 14:49

    Pa ko jos veruje lekarima??? Kod nas prodadose tolike bebe!!! Sta imamo dalje pricati?? I stite jedni druge, nema istine niti ko ZELI da je otkrije!!

  • Marko

    26. januar 2021 | 14:28

    Da li je realno da postoje ovakve budala? . Ja sam bio na HIGH Flow pred respirator i jedva preživeo... Kuku bože

  • Sladjan

    26. januar 2021 | 16:11

    Takve budale postoje na svakom koraku otprilike 5 %neveruje!!!!!Ali stvarno su maloumnici ti ok nemoj da se laze,nego sto druge ugrozavaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA