Devojčica umrla na odmoru u Španiji nakon što je samo jednom liznula sladoled

Umrla je od anafilaktičkog dva dana nakon pretrpljene teške alergijske reakcije na sastojke čokoladnog preliva

  • 0
Bolesno dete, bolnica, devojčica Foto-ilustracija: Shutterstock

Devetogodišnja devojčica iz Velike Britanije, koja je umrla na porodičnom odmoru u Španiji, stradala je od alergijske reakcije nakon što je jednom liznula sladoled, pokazala je istraga.

Habiba Čišti stigla je na odmor na Kosta del Sol sa mamom, tatom i rođacima nekoliko sati pre tragedije u februaru 2019.

Devojčica je odvedena u bolnicu nakon što je navodno pala u anafilaktički šok pošto je liznula sladoled, prenosi Mirror.

Njen otac dr Vajid Azam Čišti rekao je na sudu da joj je kupio sladoled sa čokoladnim prelivom tog popodneva.

Habiba je patila od teške alergije na jaja i orašaste plodove, kao i astme, ali je mogla da jede mlečne proizvode, poput sladoleda.

On je tri puta pitao prodavca da li preliv sadrži lešnike i on ga sva tri puta uverio da ne sadrži. Kasnije te večeri srušila se u hotelu i odvedena u bolnicu, ali doktori nisu mogli da je spasu.

Umrla je od anafilaktičkog šoka 18. februara, dva dana nakon pretrpljene teške alergijske reakcije na sastojke preliva, otkrila je obdukcija.

Izveštaj je otkrio da je u svom sistemu imala smrtonosne doze kikirikija, badema, lešnika, indijskih oraščića i pistaća koji su joj mozak ostavili bez kiseonika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA