Policija objavila snimak negovateljice kako zlostavlja dementnu staricu: Osuđena na 6 meseci zatvora

Ćerka teško pokretne žene iz Engleske odlučila je da uključi kameru kada je primetila da njena majka ima modrice

  • 0

Upozorenje: Potresan snimak

Britanska policija objavila je šokantan snimak na kojem se vidi zlostavljanje dementne starice, nakon što je sud 29-godišnju negovateljicu sa snimka osudio na šest meseci zatvorske kazne.

Dženi Dedi trablo je da brine o polupokretnoj Liz Jangs (69), ali su snimci s nadzorne kamere otkrili da ju čupala za kosu, grubo hvatala za lice i vukla za nos.

Korina Kaningem, Lizina ćerka, koja je živela sa njom u kući u Norfolku, je tokom leta 2019. godine bila zabrinuta jer je na majci ugledala sitne povrede, poput modrica i žuljeva. Tada je odlučila da uključi kameru, koja je već bila instalirana u sobi i vidljiva svakom ko bi ušao, piše Daily Mail.

Snimci su pokazali da je Dedi prisiljavala Liz da jede i verbalno ju napadala, a umesto da je pazi, vreme je provodila gledajući u mobilni telefon.

- Jednom prilikom Liz je ostavljena u invalidskim kolicima na pola sata, pokrivena samo peškirom preko krila. To je samo jedan od incidenata snimljenih nadzornom kamerom. Niko ne bi želeo da se prema njihovim voljenima neko tako odnosi, posebno prema ovako ranjivim osobama i zato je važno tražiti pravdu za žrtve - rekla je detektivka Gema Viks koja je vodila istragu.

Porodica je, nakon što je Dedi osuđena na zatvorsku kaznu, poželela da i drugi vide snimak, kako bi upozorili javnost da se ovakve stvari događaju.

- Znamo da je objava ovog snimka izazvala snažne reakcije, poptuno razumemo. Teško je ovako nešto gledati. Uzeli smo to u obzir pre nego li smo je objavili. Da se objavi snimak bila je želja porodice, kako bi se sprečili slični slučajevi - saopštili su iz policije.

Nažalost, Liz je preminula dok je trajala istraga.

- Sve mi to još teže pada jer znam kako je tretirana poslednje godine svog života. Bila sam užasnuta kad sam saznala šta se događa. I osećala sam grižu savesti jer je nisam zaštitila kad sam joj bila potrebna, a sve se događalo pod zajedničkim krovom. - rekla je neutešna ćerka.


Ona je rekla da je porodica imala poverenje u Dženi i da su verovali da je potpuno predana brzi oko Liz.

- Izdala je naše poverenje na najgori mogući način. Pozlilo mi je dok sam gledala snimak. Ne mogu ni da pomislim da bi Dženi više ikada mogla da bude u mogućnosti da brine za nečije voljene i zlostavlja ih kako je zlostavljala moju majku. Drago mi je da smo upalili kameru, savetovala bih to svakome u sličnoj poziciji - poručila je Korina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA