≫ 

Republikanka koja je pozvala na opoziv Bajdena podržavala ubistvo demokrata?

- Kako ćemo da ih obesimo? Mislim na "H" i "O"? - stoji u komentaru

  • 1
Mardžori Tejlor Grin Foto: Tanjug/AP

Republikanka Mardžori Tejlor Grin, koja je privukla pažnju javnosti zbog zahteva da se opozove novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden, navodno je indikativno 2018. i 2019. godine podržala ubistvo istaknutih članova Demokratske stranke.

Kako prenose svetski mediji, ona je to učinila pre nego što je postala kongresmenka, a kako piše CNN, ona je "lajkovala" komentar u kome je pisalo da bi "metak u glavu bio brži" da se predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi skloni sa vlasti.

Grinova je prema pisanju američkih medija simpatizer pokreta "QAnon", a navodno je "lajkovala" i druge objave u kojima se govorilo o egzekuciji FBI agenata. Kako piše "Independent", ona smatra da su pripadnici te službe delovi "Duboke države" koja radi protiv doskorašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Ovaj list takođe ističe da je Grinova 2018. godine na Fejsbuku prokomentarisala sporazum Irana i bivšeg prvog čoveka Amerike Donalda Trampa, a jedan od komentatora ju je upitao:

- Kako ćemo da ih obesimo? Mislim na "H" i "O"? - stoji u komentaru, koji "Independent" tumači kao jasnu aluziju na Obamu i Hilari Klinton.

Grinova je odgovorila sledećim rečima:

- Pozornica se sprema. Igrači su postavljeni. Moramo da budemo strpljivi. Ovo mora biti obavljeno savršeno, ili će ih liberalne sudije pustiti.

Kongresmenka je, međutim, objasnila na Tviteru o čemu se radi.

- Tokom godina imala sam timove ljudi koji su administrirali moje naloge na društvenim mrežama. Mnogi postovi su "lajkovani", mnogi su bili deljeni. Neki od njih ne predstavljaju moje stavove - napisala je ona.

- Ovo je istina: Demokrate i njihovi portparoli u lažnim medijima ne prezaju od ničega kako bi porazili konzervativne Republikance. Oni me napadaju, jer sam prepreka njihovom cilju, odnosno socijalizmu. Napadaju me, jer predstavljam ljude, a ne političare - dodala je ona.

Video: Prve Bajdenove reči kao novog predsednika Amerike: Pobedila je demokratija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CNN?

    27. januar 2021 | 21:47

    Čim sam pročitao "kako piše CNN", sve mi bilo jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA