≫ 

Gejts o korona virusu: "Užasno je što moramo da molimo ljude da se žrtvuju da bismo spasili živote"

Osnivač Majkrosofta kaže da bi naredna pandemija mogla da bude 10 puta gora od aktuelne i da za nju nismo spremni

  • 18
Bill Gates, Bil Gejts

Bil Gejts / Foto: Profimedia/MAXPPP

Američki milioner i osnivač Majkrosofta Bil Gejts upozorio je danas na "vakcinaški nacionalizam" i "neoprezan pristup" prema pandemiji korona virusa, ističući da je vreme da se prihvati kao deo normalnosti.

On je u intervjuu za nemački Zidojče cajtung rekao da pandemija pripada novoj normalnosti, kao i zemljotresi, tornada i klimatske promene, prenosi Tanjug.

Gejts je upozorio donosioce odluka da se nisu pripremili unapred za Kovid-19, uprkos ponovljenim upozorenjima o verovatnoći pandemije i naljutio se zbog nedostatka jasne komunikacije o opasnostima bolesti.

- Užasno je što još uvek moramo da molimo ljude da se žrtvuju kako bismo spasili živote. Moramo naučiti lekcije - rekao je Gejts i dodao da bi naredna pandemija mogla da bude 10 puta gora od aktuelne i da za nju nismo spremni.

On je ocenio da će trebati veliki deo godine da prođe da se ljudi vrate u odgovarajuću normalu, kao i da zemlje međusobno moraju da sarađuju, jer "nijedna zemlja ne može sama".

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elvira

    27. januar 2021 | 16:18

    Jao sotono, ko zna sta cete da nam jos uradite, ovo je tek pocetak..

  • nikolas

    27. januar 2021 | 16:09

    DALI CE SLEDECI VIRUS NAPADATI SAMO ODREDJENE NARODE NEPOZELJNE ZA SVETSKU ELITU VIDECEMO USKORO -ODMAH POSLE OVE PANDEMIJE !!! SA BROJEM MRTVIH U SVETU NEVERUJEM DA SU ZADOVOLJNI U OVOM BIOLOSKOM RATU !!!

  • NekoKo

    27. januar 2021 | 16:12

    Ovog će neka služba da skenja, kad tad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA