≫ 

Kruže priče da Severna Koreja razvija svoju vakcinu protiv korona virusa: Hakovali strane naučnike?

Strani mediji tvrde da je vladajuća partija formirala posebnu jedinicu "Biro 325" koja se bavi hakovanjem

  • 8
Vakcina koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja navodno je počela da razvija sopstvenu vakcinu protiv korona virusa koristeći podatke do kojih je došla hakovanjem stranih naučnika, prenose svetski mediji.

Portal "Daily NK" pozvao se na neimenovani izvor koji tvrdi da naučnici pri Univerzitetu Kim Il Sung koriste te informacije u svojim biološkim istraživanjima.

Kako prenosi "Daily Mail", tvrdnje o severnokorejskim hakerskim napadima na zapadu pojavile su se prošle godine pre nego što su odobrene vakcine protiv koronavirusa od strane zemalja u svetu.

Neimenovani izvor koji je navodno upoznat sa dešavanjima kaže da je vladajuća partija u Severnoj Koreji formirala specijalnu jedinicu po imenu "Biro 325" koja ima zadatak da hakovanjem stigne do informacija o Kovid-19, uključujući i podatke koji se tiču vakcina protiv koronavirusa.

Uprkos tvrdnjama lidera Severne Koreje Kim Džong Una da ta zemlja nije zabeležila nije slučaj korona virusa, "Daily Mail" piše da naučnici koji razvijaju vakcinu testiraju cepivo na ljudima koji navodno imaju simptome nalik toj infekciji.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA