FSB potvrdio da je iznad palate koju povezuju sa Putinom zona zabrane letenja: Razlog - NATO špijuni

Nakon masovnih protesta u Moskvi i drugim ruskim gradovima, Putin je u utorak rekao da ništa što je navedeno na snimku ne pripada njemu, niti ikome od njegovih bliskih rođaka, niti je ikada pripadalo

  • 3
Palata Crno more Vladimir Putin Printskrin: Youtube/ Алексей Навальный

Ruska bezbednosna agencija FSB potvrdila je da je na snazi zona zabrane letenja iznad palate vredne milijardu evra za koju ruski predsednik Vladimir Putin tvrdi da nije u njegovom vlasništvu. Restrikcija je uvedena prošlog leta kako bi se "zaštitila obala Crnog mora od NATO špijuna", prenosi "Guardian".

Iza baš tog dela obale sakriven je raskošni dvorac koji se može pohvaliti svojim kazinom, klizalištem i vinogradom.

Kremlj pokušava da objasni istragu opozicionara Alekseja Navaljnog o vili od 17.691 kvadratnog metra koju je navodno finansirao veći broj Putinovih prijatelja i koju navodno čuvaju vladine agencije koje štite i Putina i njegovu porodicu. Ta istraga je objavljena nakon što je Navaljni uhapšen i preti mu višegodišnja zatvorska kazna zbog optužbi za koje tvrdi da su političke. Video koji je objavio navaljni pregledan je više od 95 miliona puta.

Nakon masovnih protesta u Moskvi i drugim ruskim gradovima, Putin je u utorak rekao da ništa što je navedeno na snimku ne pripada njemu, niti ikome od njegovih bliskih rođaka, niti je ikada pripadalo.

On je istragu nazvao montažom, dodajući da je "dosadna".

Palata Crno more Vladimir Putin Printskrin: Youtube/ Алексей Навальный

FSB je danas potvrdio da je agencija uvela zonu zabrane letenja na rtu Idokopas i duž obale Crnog mora zbog "povećane obaveštajne aktivnosti brojnih susednih zemalja, uključujući i onih koje su u NATO". Tvrde da je palata slučajno pokrivena.

Saopštenje je objavljeno kao pokušaj da se opravdaju izuzetno visoke mere bezbednosti oko palate koje su pomogle Navaljnom i drugim aktivistima da je povežu sa Kremljom.

"Guardian" navodi da su aktiviste za zaštitu životne sredine koji su uspeli da dođu do gradilišta palate 2011. zaustavili pripadnici Federalne službe zaštite (FSO), agencije koja čuva Putina. Portparol FSO rekao je za RBC da nije čuvao ovu strukturu i da nije sprovodio nikakve restriktivne mere u tom području.

Video: Protesti u Rusiji zbog hapšenja lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA