≫ 

Istraga u Vuhanu konačno počinje: Tim SZO napustio karantin

Tim SZO od 13 članova napustio je karantin i kreće u istragu

  • 4
SZO, Vuhan, istraga Foto: Tanjug/AP

Tim naučnika Svetske zdravstvene organizacije (SZO) napustio je danas hotel nakon dvonedeljnog karantina u kineskom gradu Vuhanu i započeo svoju terensku istragu o poreklu pandemije KOVID 19.

Tim SZO od 13 članova snimala je uživo televizija dok su napuštali hotelski karantin i ulazili u autobus noseći maske za lice, a ispraćalo ih je hotelsko osoblje i kineski zvaničnici, prenosi CNN.

Oni će sada započeti istragu o poreklu epidemije KOVID -19 u Vuhanu krajem 2019. godine, za koju vlada veliko interesovanje, a za CNN je juče holandski virolog i član tima Marion Kopmans rekla da da su oni svesni očekivanja koje svetska javnost ima za njihovo istraživanje.

- Svesni smo toga, zaista se trudimo da budemo usresređeni na činjenice, mi smo naučnici, nismo političari, pokušavamo da ovo zaista posmatramo iz naučne perspektive - rekla je Kopmans.

Ona je naglasila da je deo toga napuštanje svih unapred stvorenih predrasuda o tome kako se virus razvijao i širio, da bi se pronašli stvarni dokazi i krenulo odatle, a potvrdila je i da je tim proveo poslednje dve nedelje u međusobnim video pozivima i sa kineskim naučnicima kako bi razmenili mišljenja o tome šta je do sada poznato.

„Mislim da zaista moramo svi pokazati strpljenje , ako pogledate neke od ranijih potraga za poreklom epidemija, trebale su godine da se završe“, rekla je Kopmans za CNN.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegaf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. januar 2021 | 11:14

    Cudim se da mene nisu zvali🤪ja to sve resavam u trku

  • Realan

    28. januar 2021 | 11:05

    Pa zna se..Pa iscureo iz labaratorije,sad kako to smo utvrdite.ko jos veruje da stvoren u sis misu

  • dago 1

    28. januar 2021 | 11:13

    Sad ce da pitaju virus kad se rodio i to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA