≫ 

Objavljena lista: Ko je na svetu najbolje, a ko najgore odgovorio na pandemiju, i gde je tu Srbija

Srbija ispred većine EU zemalja po odgovoru na Kovid-19. Na samom dnu liste, kao zemlje koje su se najlošije pokazale u suočavaju sa pandemijom, našle su se SAD, Iran, Kolumbija, Meksiko i Brazil

  • 7
Ko je kriv za drugi talas u Evropi, korona virus

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Vodeća australijska organizacija za analize "Loui Institut” stavila je Srbiju ispred mnogih svetskih i većine EU zemlja kada je reč o efiksnosti odgovora na pandemiju Kovid-19.

Najbolji odgovor na pandemiju, na listi od 100 zemlja, prema istraživanju ovog istituta, pružili su Novi Zelenad, Vijetnam, Tajland, Tajvan i Kipar.

Srbija se našla na 51. mestu i iza sebe ostavila Mađarsku (52), Švajcarsku (53), Hrvatsku (54), Nemačku (55), Kanadu (61), Veliku Britaniju (66), Francusku (73), Rusiju (74)...

Na samom dnu liste, kao zemlje koje su se najlošije pokazale u suočavaju sa pandemijom Kovid-19, našle su se SAD, Iran, Kolumbija, Meksiko i Brazil.

U ”Loui Institutu” navode da su analizirali paramentre koji se odnose na brojeve zaraženih, smrtne slučajeve i testiranja tokom 36 nedelja pandemije.

- Ovi indikatori zajedno pokazuju koliko su se dobro ili loše države nosile s pandemijom - stoji u izveštaju nezavisnog tela koje prenosi agencija France Presse.

Ocenjuje se da su se u suočavanju sa krizom Kovid-19 generalno bolje snašle bogatije zemlje i zemlje sa populacijom manjom od 10 miliona stanovnika.

Video: Stevanović: U svim bolnicama biće formirane vakcinalne ekipe

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tupo

    28. januar 2021 | 13:58

    Cudi me nismo prvi,nemoguce tek pedeset prvi

  • Kopaonik

    28. januar 2021 | 13:17

    To je samo u statistici a nace stvarno je mno gore, dodjite na Kop pa da vidite koji je haos, diskoteke kafici restorani sve puno i niko se ne predrzava mera.

  • Aca

    28. januar 2021 | 13:48

    Pandemije nema a plandemije ima,kakva je to pandemija ako umire manje ljudi nego od gripa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA