≫ 

Navaljni ostaje u pritvoru: "To mi je bilo jasno i pre saslušanja"

Navaljni se u četvrtak pred sudom pojavio videolinkom, tražeći svoje oslobađanje i odbivši ‘apsurdne‘ optužbe ruskih vlasti

  • 4
Aleksej Navaljni Rusija pritvor Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni ostaje u pritvoru, odlučio je danas sud u Rusiji, odbivši žalbu kojom se tražilo njegovo puštanje.

Navaljnom, istaknutom kritičaru predsednika Rusije Vladimira Putina, određen je pritvor od 30 dana nakon što je uhapšen 18. januara na aerodromu po povratku iz Nemačke, gde se mesecima lečio nakon što je, kako se sumnja, u avgustu prošle godine otrovan novičokom.

Sud mu je tada odredio pritvor zbog kršenja uslovne kazne, što Navaljni odbacuje. Njega čeka niz pravnih procesa zbog kojih bi, ukoliko bude osuđen, mogao da dobije višegodišnju kaznu zatvora.

Zapadne države pozvale su na njegovo oslobađanje, kao i desetine hiljada demonstranata koji su u subotu protestovali širom Rusije.

Navaljni se danas pred sudom pojavio videolinkom, tražeći svoje oslobađanje i odbacivši, kako je rekao, apsurdne optužbe koje su mu ruske vlasti navodno pripisale iz političkih razloga.

- Nećemo nikad dopustiti ovim ljudima da otmu i ukradu našu državu. Da, brutalna sila je sada na vašoj strani. Možete mi staviti lisice, ali to neće zauvek trajati - rekao je Navaljni.

Njegovi advokati su najavili žalbu na odluku suda.

Navaljni je, kako prenose mediji, sudiji danas rekao kako mu je odluka „bila jasna i pre početka saslušanja“.

Podsetimo, sledbenici Navaljnog pozvali su narod da i ovog vikenda izađe na ulice, a nadležni su saopštili da će se protest smatrati nezakonitim. Proteklog vikenda uhapšeno je više od 3.000 ljudi, među njima je bilo i dece.

Video: Protesti u Rusiji zbog hapšenja lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navaljni nemacki placenik

    28. januar 2021 | 16:22

    Tamo je njegovo mesto bolje nije ni zasluzio poslali ga nemci da dalje rastura Rusiju ko prati nemacke medije bice mu sve jasno.

  • PIXY

    28. januar 2021 | 15:09

    Zato si se i vratio

  • navaljni srpski brat

    28. januar 2021 | 16:19

    Izdrzi pravoslavni brate propasce oni kao sto su i svugde propali.Sila nikad nije Boga molila🇷🇸🇷🇺🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA