Na prostitutke potrošio više od 11.000 falsifikovanih evra: Neke novčanice su i naopačke štampane

Uprkos činjenici da je bilo očigledno da je novac falsifikovan, muškarac je uspeo da ga iskoristi u dva navrata

  • 9
Prostitucija, prostitutka, kurva, seks Foto: Shutterstok

- Zašto ste uopšte štampali ove novčanice? Svaki slepac može da vidi da nisu prave - čudio se sudac Lucius Hageman u Bazelu na suđenju 50-godišnjaku koji je zbog prevare i krivotvorenja novca zaradio tri godine uslovne kazne.

No, uprkos činjenici da je novac bio toliko loše falsifikovan da je deo novčanica štampan i naopako, 50-godišnjak je uspeo da upotrebi novac u dva navrata, prenosi "Večernji".

Muškarac je njima u junu i oktobru 2019. platio prostitutkama za seks. Prvi put platio je 2.000 evra, a drugi put ga je koštao 10.000 franaka, što je ukupno više od 11.000 evra.

Jedna od seksualnih radnica rekla je da je primetila da nešto nije u redu s novcem kada je sledeći dan pokušala da uplati novac u banku, ali bankomat nije prihvatio novčanice. Tada je shvatila da novčanice evra "izgledaju čudno", pa je otišla u policiju.

- U stanu je bio mrak, zavese su bile zatvorene. Novčanice su stvarno izgledale stvarne. Tek kad ih kasnije bankomat nije prihvatio, primetila sam da je krivotvoren - rekla je 39-godišnjakinja na Bazelovom kaznenom sudu.

Što se tiče druge prilike, muškarac se branio da mu je žena nakon seksualnog odnosa ukrala 10.000 franaka iz kuće, da bi kasnije shvatila da je novac lažan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA