≫ 

Italija u jednom danu imala 14.000 novozaraženih, a kažu da je stanje stabilno: Na snazi blaže mere

Ipak, pozivaju ljude da ostanu kod kuće što je više moguće

  • 1
Italija koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Prema najnovijim podacima u jednom danu u Italiji je bilo 14 hiljada novozarazenih od kovida19, a 377 inficiranih je podleglo zarazi, piše agencija Ansa.

Uprkos velikom broju žrtava, epidemiološka situacija u Italiji je stabilna u poređenju sa ostalim evropskim zemljama, rekao je predsednik Visokog instituta za zdravtstvo, Silvio Brusafero.

U gotovo celoj Italiji, izuzev četiri od 20 regija, na snazi su blaže anti-kovid mere.

Ipak direktor odelenja prevencije Ministarstva za zdravstvo Dzani Reza je, na konferenciji za medije, pozvao građane da ostanu što je moguće više kod kuće i da se i dalje pridržavaju osnovnih mera zaštite.

Reža je takođe rekao da je neophodno što pre provesti masovnu vakcinaciju stanovništva.

- To je trka sa vremenom, jer se mutirani sojevi korona virusa se brže prenose i mogu umanjiti efikasnoist vakcina - rekao je Ðani Reza.

U regiji Ligurija lokalne vlasti su objavile da će svetski poznati arhitekta Renzo Pijani, koji ima više od 80 godina, biti osoba koja će promovisati vakcinaciju za starije osobe.

Vlasti su potražile pomoć ponzatog arhitekte jer su neki lekari opšte prakse izrazili sumnju u sigurnost vakcinacije starijih osoba protiv kovida19.

Video: Postoji soba u kojoj najvoljenije, a zaražene korona virusom, nesmetano možete da grlite

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odliveni mozak

    6. februar 2021 | 10:25

    Italija ima 10 puta vise stanovnika od Srbije... To je kao kad je kod nas 1400 zarazenih... A mere u Srbiji... Nema ih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA