Snežna oluja i jak vetar paralisali vozove u Nemačkoj: Dogodile se 222 saobraćajke, 28 povređenih

Nemačka meteorološka služba DWD je apelovala na građane da ostanu kod kuće, a vlasti su pomogle beskućnicima tako što su ih sklonili u topla skloništa

  • 2
Sneg u Nemačkoj Foto: Tanjug/AP

Snežna oluja i jaki vetrovi pogodili su danas severnu i zapadnu Nemačku, zbog čega je obustavljen železnički saobraćaj, a desile su se i 222 saobraćajne nesreće u kojima je povređeno 28 ljudi, od toga dvoje teško, saopštila je nemačka policija.

Nemačka meteorološka služba DWD je apelovala na građane da ostanu kod kuće, a vlasti su pomogle beskućnicima tako što su ih sklonili u topla skloništa, preneo je AP.

Uprava železničkog prevoznika "Dojče Ban" je saopštila da su glavne železničke rute između Hamburga, Hanovera i Berlina, kao i one na zapadu, zatvorene, jer se sneg nagomilao na šinama.

U gradu Minsteru, jednom od najteže pogođenih gradova, bilo je toliko snega na ulicama da ambulantna vozila nisu mogla da prolaze, a javni prevoz je obustavljen.

U tom gradu je palo više od 30 centimetara snega, a u nekim naseljima snežni nanosi su išli i do metar visine.

U gradu Vupertalu, u zapadnoj Nemačkoj, vatrogasci su morali da spašavaju šest putnika iz voza, koji je morao da se zaustavi zbog leda.

Meteorološka služba je najavila da će do kraja dana pasti još snega.

Video: Gradski prevoz stopiran, letovi otkazani: Snežna oluja paralisala Njujork

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Psihopata

    7. februar 2021 | 18:04

    Znaci uskoro dolaze u Srbiju debeli minusi ,nazalost jer ne volim zimu.

  • Antun pokatoliceni srbin

    7. februar 2021 | 17:30

    Tolimo se za noc u Srbiji dogodi kod njih auto sleti I na jednom autu steta a kod nas se njih deset ugruvaju kao lancani sudar kao da voze zatvorenih ociju sta bi da se voze brzinom po 170 I 200 km jer u Nemackoj ima dosta autoputeva sa neogranicenom brzinom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA