≫ 

Dva bela tigrića uginula u zoo vrtu: Sumnja se da su dobili koronu od radnika

Tigrići nisu testirani na korona virus, ali je obdukcija pokazala da su imali velika oštećenja na plućima, zbog čega radnici veruju da su bili zaraženi

  • 1
beli bengalski tigar Foto: Pixabay

Dva mladunčeta belog tigra, koji su uginuli prošlog meseca u zoo vrtu u Pakistanu, imali su uništena pluća, pokazala je obdukcija. U zoološkom vrtu veruju da su životinje bile zaražene koronom, a da im je virus preneo jedan od radnika koji ih je hranio.

U početku se verovalo da tigrići imaju panleukopeniju, virus koji zna da pogađa i kučiće i mačiće, te da je virus oštetio njihov nervni sistem. Međutim, obdukcija je pokazala da su tigrićima u velikoj meri bila oštećena pluća, zbog čega stručnjaci veruju da su bili zaraženi korona virusom.

Mladuncima nije rađen test na koronu, ali je virus detektovan kod jednog od radnika koji je sa životinjama bio u bliskom kontaktu.

- Nakon što su uginuli, vršili smo testiranja svih zaposlenih i kod šest radnika je dijagnostifikovan korona virus. Jedan od njih je vodio računa o ovim tigrićima - rekao je Kiran Salim, zamenik direktora zoološkog vrta za Rojters.

Prošle godine je virus dijagnostifikovan kod nekoliko lavova i sibirskih tigrova u zoo vrtu u Bronksu, SAD. Jedan tiga u Tenesiju je takođe bio inficiran. Zvaničnici su tada rekli da su divlje mačke smeštene u karantin, te da su pokazivale blage simptome poput kašlja, letargije ili poremećaja u apetitu.

Video: Kao suvenir uzeo je kofu riba: Neočekivani gost u odmorištu

(Telegraf.rs.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA