≫ 

U zemljotresu u Japanu više od 100 povređenih: Normalizovano snabdevanje strujom

Nema izveštaja o poginulima, niti je bilo cunamija ili kvarova na nuklearnoj elektrani

  • 1
Zemljotres Japan Foto: Tanjug/AP

Zemljotres magnitude 7,3 stepena, koji je u subotu pogodio severoistočne delove Japana, zaustavio je železnički saobraćaj super brzih vozova, više od 100 ljudi je povređeno, a snabdevanje strujom je jutros normalizovano.

Po svemu sudeći, potres je izazvan sleganjem tla nakon razornog zemljotresa koji je ovo područje pogodio 2011. godine.

U potresu su popucali zidovi zgrada, porazbijani su prozori i pokrenuta klizišta u Fukušimi, oblasti koja je bila najbliža epicentru, prenosi Rojters.

Meteorološka agencija Japana upozorila je da se i narednih dana mogu očekivati potresi u ovoj oblasti, koju su 11. marta 2011. pogodili zemljotres i cunami, zbog čega je došlo do havarije u nuklearnoj elektrani u Fukušimi.

Neposredno posle potresa stotine hiljada zgrada ostalo je bez struje, ali je već jutros normalizovana isporuka električne energije.

Zemljotres je izazvao i prekid u vodosnabdevanju zbog čega su se građani snabdevali vodom iz cisterni.

Sekretar vlade Japana Kacunobu Kato izjavio je da nestanak električne energije nije ugrozio uskladištene vakcine kompanije Fajzer koje su u petak stigle u Japan.

Povređeno je najmanje 104 ljudi, od koji je nekoliko zadobilo prelome, ali nema izveštaja o poginulima, niti je bilo cunamija ili kvarova na nuklearnoj elektrani.

Video: Razorni zemljotres u Argentini: Kuće srušene, putevi popucali na pola...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    14. februar 2021 | 10:23

    Neka im Gospod Bog bude uz pomoc, dobar i vredan narod. Nama su mnogo pomogli a i dalje pomazu. U mislima i molitvi smo sa vama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA