≫ 

Haos u Poljskoj zbog ublažavanja mera: Tuče, opijanje i zapaljeni automobili obeležili vikend

Niko se ne seća tako "agresivnih" situacija iz prošlosti

  • 1
Tuča, pesnica, napad Foto-ilustracija: Shutterstock

Plesanje, opijanje i tuče obeležili su ublažavanje nekih pandemijskih ograničenja u Poljskoj tokom vikenda, dok su turisti, mnogi bez maski, posetili skijalište Zakopane.

Poljska je dozvolila da se skijaške staze ponovo otvore od petka na dvonedeljni probni period, a bioskopima, pozorištima i hotelima takođe je dozvoljeno da se otvore sa maksimalnih 50 odsto kapaciteta, prenosi Rojters, piše Tanjug.

- Tučnjave, tučnjave, prepirke, oštećenja prodavnica... zapaljeni automobil - rekao je portparol policije Roman Vježorek privatnom emiteru TVN 24, dodajući da se ne seća tako "agresivnih" situacija iz prošlosti.

Poljske vlasti upozorile su da će vratiti stroža ograničenja ako se broj slučajeva kovid-19 poveća kao rezultat nepoštovanja pravila fizičkog distanciranja.

U restoranima je i dalje dozvoljeno služiti samo hranu za poneti, a nošenje maski je obavezno.

Iako su ovakvo ponašanje osudile policija i lokalne vlasti, preduzeća u poljskim planinskim regionima pozdravila su ponovno otvaranje ski staza i hotela, navodi agencija.

Video: Sukobi na protestima u Poljskoj, više uhapšenih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA