≫ 

Rusija poziva Zapad da odustane od sankcija zbog hapšenja Navaljnog

Hapšenje Navaljnog dovelo do protesta širom Rusije

  • 11
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP/Babuskinsky District Court Press Service

Kremlj je u petak rekao da se nada da će se Sjedinjene Države i Evropska unija vratiti zdravom razumu i odupreti pozivima da uvedu nove sankcije Moskvi zbog tretmana prema opozicionom političaru Alekseju Navaljnom.

Očekuje se da će administracija američkog predsednika Džoa Bajdena u petak imenovati firme za koje misli da pomažu u izgradnji ruskog gasovoda Severni tok 2 do Nemačke, potez koji bi mogao pokrenuti sankcije za gotovo završeni projekt.

Peskov: Još se nadamo da će preovladati zdrav razum

Diplomate su takođe rekle da bi Evropska unija u martu trebalo da nametne zabranu putovanja i zamrzavanje imovine saveznicima ruskog predsednika Vladimira Putina kao odgovor na rusku presudu i zatvaranje Navaljnog ovog meseca.

- Još se nadamo da će preovladati zdravorazumski pristup situaciji naših sagovornika i da nećemo dalje ići putem sankcija, koje su se već više puta pokazale nedelotvornima - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima.

Evropski sud za ljudska prava izjavio je u sredu da bi Moskva trebalo odmah da oslobodi Navaljnog, čije je hapšenje i zatvaranje izazvalo ulične proteste u gradovima širom Rusije.

Kremlj je rekao da takav poziv predstavlja neprihvatljivo mešanje u unutrašnja pitanja.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navaljni nemacki placenik

    19. februar 2021 | 18:11

    Neka ga u zatvoru neka trune svakako ce evropu korona da istrebi privreda im puca od polovine novembra u nemackoj ni jedan trgovinski centar ne radi

  • PRC

    19. februar 2021 | 17:13

    Šta ih molite ako imate jajca zavrnite gas za EU.

  • nikolas

    19. februar 2021 | 17:53

    NA ZAPADU VLADA PARANOICNA RUSOFOBIJA I ZELJA ZA OSVAJANJEM RUSIJE ZBOG RESURSA I TU RAZUMA NEMA -NATO JE TIK UZ RUSKE GRANICE !!!!! BAJDEN RATNIK JE DOSAO I MIRIS RATA SE SIRI SVETOM !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA