≫ 

Uzeo odmor da bi volontirao u Teksasu: "Nisam mogao da sedim na suncu u Floridi gledajući kako pate"

Tokom poslednjeg uragana u Floridi kupio je i isporučio ljudima generatore ljudima u nevolji, istakavši da samo želi da pomogne onima kojima je pomoć potrebna

  • 0
Oluja, Ostin, Teksas Foto: Tanjug/AP

Eron Dejvis (45) je u petak iz Tampe u Floridi doleteo u Ostin u Teksasu jer je želeno da pomogne ljudima pogođenim snegom i zimskim olujama.

- Osećao sam se krivim što sedim u Floridi, na sumcu, gledajući kako ostatak zemlje pati. Preživeo sam mnoge oluje tokom života u Floridi, svetskoj prestonici uragana - rekao je Dejvis za "Pipl".

Tokom poslednjeg uragana u Floridi kupio je i isporučio ljudima generatore ljudima u nevolji, istakavši da samo želi da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Vlasnik kompanije za daljinsku prodaju nekretnina rekao je svom osoblju da uzima mesec dana odmora kako bi volontiaro u Teksasu.

- Osetio sam potrebu da budem na nogama u Teksasu, da pomognem kako mogu - rekao je.

Pristigavši u Ostin, Dejvis je prvo proverio da li su njegovi prijatelji dobro. Kada je pitao kako može da pomogne, prijatelj ga je uputio na Fejsbuk grupu crkve Lejkvej. U subotu ujutru odvezao se do crkve, usput se zaustavljajući kako bi otišao u prodavnice i benzinske pumpe i kupiš zalihe hrane i vode.

Kupljene zalihe poklonio je crkvi, a uz to im je napisao ček na 10.000 dolara i uručio im 1.000 dolara u gotovini.

This is what ground zero looks likeTown of 1200The volunteer fire department have been working 8 days straight...Posted by Aaron Davis on Недеља, 21. фебруар 2021.

- Rekao sam da sam tu da pomognem kako god mogu. U ruke su mi dali motornu testeru, poslali me u grad Harper u Teksasu i rekli "Postoji grad od 1.200 stanovnika bez struje, a Lejkvej je prikupio mnogo zaliha. Kombi za prevoz zaliha kreće tamo sutra". Rekao sam da ću da odem tamo, pa se uputio u vatrogasnu stanicu Harper, da se sastanem sa šefom vatrogasnog odeljenj. Razumemda nemaju moć, imaju ograničene resurse i pitanju je veoma siromašan grad - ispričao je.

Dejvis planira da lokalnoj dobrotvornoj organizaciji donira 10.000 dolara, pomogne u seči srušenih stabala i kandiduje se za glavnu osobu u podeli donacija crkve.

- Proglasili su me čovekom iz Tampe sa motornom testerom i evo me. Dolazim iz Floride, gde imamo uragane. Morao sam da sećem drveće koje je palo na prilaz moje kuće kako ibih izašao - objašnjava.

Dejvis je, u svojoj želji da pomogne, otvorio i onlajn apel za prikupljanje novca.

Video: Ovakav kijamet svet nije video! Oluja nosi autobuse, ljude...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA