≫ 

Nemački vojnici hteli da vide da li bi ih lečili od korone u bolnici u SAD, označeni kao teroristi

Ono što je dodatno zakomplikovalo situaciju jeste da su komandosi jedinice KSK delovali na striktnom nivou tajnosti, ambasada Nemačke nije znala za misiju

  • 3
Nemačka vojska, nemački vojnici Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Bundeswehr

Dvojica pripadnika specijalnih snaga nemačke vojske prijavljeni su FBI kao mogući teroristi, pošto su se prema tvrdnjama ljud ponašali "čudno" u bolnici koja se nalazi u blizini mesta gde su nedeljama izvodili vojne vežbe, ističu svetski mediji.

Kako navodi "Der Spiegel", nemački vojnici pojavili su se u klinici u Arizoni, želeći da saznaju da li bi tamo mogli da se leče u slučaju povrede ili ukoliko se zaraze korona virusom. Međutim, njihovo ponašanje izazvalo je sumnju kod osoblja u bolnici, prenosi "Russia today".

Medicinari su odmah obavestili FBI, jer su sumnjali da bi ovi vojnici zapravo mogli da budu teroristi koji planiraju napad na taj objekat. Osoblje tvrdi da su se Nemci ponašali čudno, odnosno da su se pojavili u civilnoj odeći i odbili su da pokažu bilo kakva dokumenta osim NATO naređenja, a taj razvoj događaja samo je još dodatno povećao sumnje zaposlenih, ističu mediji.

"Der Spiegel" piše da je FBI odgovorio radnicima bolnice u Arizoni da je "njihov slučaj prioritetan". Prema navodima nemačkog lista, ono što je dodatno zakomplikovalo situaciju jeste da su komandosi jedinice KSK bili angažovani pod velom tajnosti, tako da Ambasada Nemačke u Vašingtonu nije bila upoznata sa misijom.

Kako se navodi, nesporazum je "raščišćen" posle više poziva između vlada dveju država.

Ovo nije prvi skandal u vezi sa KSK. Naime, deo elitne jedinice je rasformiran prošle godine, pošto je otkriveno da su neki od pripadnika povezani sa ekstremnim desničarima.

Video: Nemačka ratna mornarica presrela i upala na turski brod: Tražili oružje za Libiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    23. februar 2021 | 13:56

    Super svi ste vi teroristi fobro vas srbi pamte.

  • Voja

    23. februar 2021 | 14:42

    Nikako da shvate da su svi oni, koji su u nato paktu, američko meso u slučaju rata bilo gde u svetu.

  • Ana

    23. februar 2021 | 14:24

    Paranoidi Amerikanci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA