Migrant se krio u hermetičkoj plastičnoj vreći sa otrovnim otpadom: Izvukli ga živog

Migrant je bio u hermetičkoj plastičnoj vreći u kojoj je bio pepeo iz spalionice, koji je na evropskoj listi toksičnog otpada

  • 2
Migrant, toksični otpad Foto: Guardia Civil

Španske vlasti pronašle su prošlog petka migranta koji se krio u plastičnoj veći sa otrovnim otpadom u luci Melili, španskoj enklavi na severnoj obali Maroka.

- Migrant je bio u hermetičkoj plastičnoj vreći u kojoj je bio pepeo iz spalionice, koji je na evropskoj listi toksičnog otpada - naveli su iz policije.

Pripadnik Civilne garde koji je pronašao migranta prvo je opazio "nečiju nepomičnu nogu" i pomislio da je osoba mrtva. Na kraju je migrant izvučen iz vreće s pepelom i došao je svesti, dodaje Civilna garda.

Ukupno je 41 migrant pronađen u petak u kamionima i u drugim vozilima u luci gde su se pokušali da se ukrcaju u brodove kako bi "ilegalno ušli" u Španiju.

Neki su bili sakriveni u kontejnerima s bocama i s drugim plastičnim predmetima namenjenim za reciklažu, s većom količinom slomljenog stakla.

U 2020. u Španiju je ilegalno ušao 41.861 migrant, kopnenim i morskim putem, što je 29 odsto više nego godinu ranije.

Više od polovine tih migranata (23.023) uspeli su da se dočepaju Kanarskih ostrva na improvizovanim splavima.

U Melilu je 2020. došlo oko 1.500 migranata.

Melila, kao i druga španska enklava Seuta, jedine su u Africi koje graniče s Evropskom unijom. Te dve enklave najčešće biraju oni koji žele ilegalno da uđu u Evropu, bilo da se penju preko zida na granici ili da plivaju duž obale.

Video: Trojica migranata tinejdžera pronađena u duplom krovu kombija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA